ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Παρουσιάστηκαν και επίσημα οι υποψήφιοι βουλευτές για την ΠΕ Καβάλας [φωτογραφίες]

Σε κλίμα συγκίνησης μετά την αναφορά στον εκλιπόντα και πρώην βουλευτή του κόμματος, Ηλία Παπαδόπουλο, πατέρα του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστα-Κάρολου Παπαδόπουλου

Το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2023 στο Galaxy Hotel στην Καβάλα και υπό το βλέμμα ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την Καβάλα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος παρουσίασε και επίσημα τους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι θα μετέχουν στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Την παρουσίαση ανέλαβε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας-Κάρολος Παπαδόπουλος, ο οποίος εξέφρασε και τη συγκίνησή του αναφερόμενος στον εκλιπόντα και πρώην βουλευτή του κόμματος πατέρα του, Ηλία Παπαδόπουλο.

Ο Γραμματέας θύμισε ότι πρόκειται για το πρώτο ψηφοδέλτιο που στελεχώθηκε με πρόεδρο της παράταξης τον Νίκο Ανδρουλάκη, γεγονός που φέρνει προσδοκίες στην κοινωνία και αναφέρθηκε στην ανανέωση των προσώπων και στο «φορτισμένο» προεκλογικό αγώνα όπου καλούνται να συμμετέχουν οι υποψήφιοι, βασιζόμενοι ωστόσο στην αξιοπρέπεια. «Ύστερα από χρόνια απομόνωσης, το ΠΑΟΚ είναι και πάλι έτοιμο να πρωταγωνιστήσει, χωρίς όμως να παίρνει μέρος σε παζάρια και πολιτικά παιχνίδια», επεσήμανε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, παρουσιάζοντας τον Χρήστο Καϊτατζόπουλο, τη Σοφία Μαρτίδου, τον Δημήτρη Παπουτσή, τον Λεωνίδα Παππά, τον Γιάννη Πλαφαδέλη και την Ευστρατία Χριστοδουλου.

Ακόλουθα έλαβαν τον λόγο οι υποψήφιοι παρουσιάζοντας το βιογραφικό τους και παραθέτοντας τις αιτίες για τις οποίες μετέχουν στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο.

Ο 36χρονος καθηγητής φυσικής αγωγής, καταγόμενος από το Αγίασμα Νέστου, Χρήστος Καϊτατζόπουλος, δήλωσε συγκινημένος, ευρισκόμενος πλάι σε ιστορικά στελέχη της παράταξης. Ο υποψήφιος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του κόμματος για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του υπογραμμίζοντας πως η δική του συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο της ανανεωτικής πορείας του χώρου. Κάλεσε τους πολίτες της Καβάλας να προτιμήσουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής λέγοντας ναι στην αξιοκρατία, την ισότητα την ελπίδα και την αλλαγή, που θα φέρουν ένα καλύτερο αύριο στον τόπο.

Η Σοφία Μαρτίδου, εργαζόμενη στον Δήμο Καβάλας, συγγραφέας και ποιήτρια, έλκει την καταγωγή της από το Κρυονέρι. Επεσήμανε πως η παράταξη προσφέρει αίσθημα ασφάλειας και εγγύηση για σταθερότητα στην κοινωνία, επιδιώκει δε να προφέρει διεξόδους στα προβλήματα των πολιτών. Γι’ αυτό και κάλεσε τους Καβαλιώτες να εμπιστευθούν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Ο δικηγόρος, Δημήτρης Παπουτσής διευκρίνισε ότι με τη νέα υποψηφιότητά του υπερασπίζεται τις ιστορικές αλήθειες και τα δίκαια του ΠΑΣΟΚ, υπερασπίζεται τις επιλογές της κοινοβουλευτικής ομάδας της περιόδου 2009-2012 όπου μετείχε ως βουλευτής, υποσχόμενος να δώσει τον προεκλογικό του αγώνα τιμώντας όλους του συνυποψηφίους του, σε όλες τις βουλευτικές αναμετρήσεις της παράταξης από το 2012 έως σήμερα και με όλες τις ηγεσίες. Παρατήρησε επίσης ότι συμβάλει στην ανάγκη να έλθει και η ώρα της νέας γενιάς που θα παραλάβει τη σκυτάλη από τα παλαιότερα στελέχη, δίνοντας αγώνα για την Ελλάδα, τη Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Ο δικηγόρος και αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς αναφέρθηκε στο θυμό και την απογοήτευση που αισθάνονται οι νέοι άνθρωποι της χώρας, οι οποίοι περιμένουν από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και αξιόλογο. Τόνισε πως στις 21 Μαΐου θα τερματιστεί η αναξιοκρατία στην Ελλάδα, που ως χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Στόχος είναι το πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, ξεκαθάρισε ο κ. Παππάς, που μάλιστα κάλεσε σε διάλογο τους πρώην βουλευτές των άλλων κομμάτων και κυρίως τους εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ προκειμένου αυτοί να παρουσιάσουν στους πολίτες ποιες ενέργειες έπραξαν προς όφελος της Καβάλας και ποια σοβαρά προβλήματα των Καβαλιωτών επιλύσανε στη διάρκεια της θητείας τους.

Ο εκπαιδευτικός και καταγόμενος από τη Θάσο, Γιάννης Πλαφαδέλης εξήγησε ότι συμμετέχει για πρώτη φορά σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο, κάτι που θεωρεί ως ιδιαίτερη τιμή, συναισθανόμενος τις ευθύνες του και τις προσδοκίες των πολιτών από το πρόσωπό του. Ο κ. Πλαφαδέλης θύμισε ότι είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του νησιού και υπηρέτησε ως αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών του δήμου. Τόνισε ότι ναι μεν η Θάσος θεωρείται η ναυαρχίδα του τοπικού τουρισμού παρόλα αυτά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε επίπεδο υποδομών. Παρατήρησε επίσης ότι η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο είναι καθήκον του σε μία τόσο κρίσιμη εποχή, συνεχίζοντας την παρακαταθήκη που άφησε ο αείμνηστος Θάσιος βουλευτής Κώστας Τσίμας.

Η εργαζόμενη στον Δήμο Καβάλας και απόφοιτη του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων του ΔΙΠΑΕ, Ευστρατία Χριστοδούλου, εξέφρασε τη δική της συγκίνηση για το γεγονός ότι βρισκόταν στην ίδια αίθουσα με τα ιστορικά στελέχη της παράταξης, τους οποίους και αποκάλεσε «δασκάλους». Αναφερόμενη στους δύο γιους της διευκρίνισε ότι συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο νιώθοντας την ευθύνη να πράξει όσα περισσότερα μπορεί για τη νέα γενιά, αλλά και για την τρίτη ηλικία στην οποία οφείλεται σεβασμός. Η υποψήφια βουλευτής ευχήθηκε καλή επιτυχία στον προεκλογικό αγώνα τονίζοντας πως έχει χρέος να μεταστρέψει το θυμό του κόσμου και να τον οδηγήσει σε μία κρίσιμη απόφαση αλλαγής για τον τόπο.