Χρήστος Ποτόλιας: Έξω από την «κόκκινη Καβάλα» το φασιστικό μόρφωμα του Κασιδιάρη!

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητά από τον Δήμαρχο να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση μιας προεκλογικής «φασιστικής συνάθροισης μίσους» στην πόλη μας

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη ο Χρήστος Ποτόλιας ζητά από τη Δημοτική Αρχή «να μη δοθεί καμία διευκόλυνση/ανοχή» σε εκδήλωση του κόμματος του πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής και νυν προέδρου του σχήματος «Έλληνες για την Πατρίδα», όπως αυτή διαφημίζεται ότι πρόκειται να λάβει χώρα σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού επισημαίνει τον «βίο και την πολιτεία» του καταδικασμένου μέλους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζει ότι η παρουσία του «μορφώματός» του στην πόλη θα «βεβηλώσει τη μνήμη των θυμάτων του φασισμού-ναζισμού της πόλης μας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής Ποτόλια σε Μουριάδη.

Φασιστική συνάθροιση μίσους

«»ΤΚύριε Δήμαρχε,
Σε δημοσιεύσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρεται ότι το μόρφωμα “Έλληνες για την πατρίδα”,  που είναι δημιούργημα και έχει επικεφαλής του τον φυλακισμένο βαρυποινίτη Κασιδιάρη, που καταδικάστηκε ως μέλος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και άτυχους μετανάστες, που οργάνωσε πλήθος από δολοφονικές επιθέσεις και άλλες κακουργηματικές ενέργειες, σε πολλές δε από αυτές ήταν και ο ίδιος ο Κασιδιάρης φυσικός αυτουργός, θα πραγματοποιήσει στην Καβάλα στο “Εμπορικό Κέντρο Καβάλας, Μεγ. Αλεξάνδρου 38-34 (Πεζόδρομος), ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση υποψηφίων βουλευτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Θεωρούμε απαράδεκτο και πρόκληση στις δημοκρατικές ευαισθησίες και παραδόσεις του λαού της πόλης μας να επιλέξουν οι φασίστες του Κασιδιάρη, δεν είναι χωρίς σημασία η επιλογή, την κόκκινη Καβάλα για αυτή τους την ασχήμια.

Σας καλούμε με οπουδήποτε τρόπο, Εσάς και τη διοίκηση συνολικά, να μη δοθεί καμία διευκόλυνση/ανοχή στην εκδήλωση μίσους που βεβηλώνει τη μνήμη των θυμάτων του φασισμού-ναζισμού της πόλης μας».