ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών για την Καβάλα και το σύνθημα για «Δικαιοσύνη παντού»

«Δε φοβόμαστε τη σύγκριση»: Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Τάσος Καρασαββόγλου, Αναστασία Μιρλή, Φιλήμων Ξουλόγης και Αθηνά Παναγιωτίδου μίλησαν για το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου

Με το κεντρικό σύνθημα του κόμματος «Δικαιοσύνη παντού» να επικρατεί στις τοποθετήσεις τους, παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Απριλίου 2023 οι 6 υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την Καβάλα.

Οι Σουλτάνα Ελευθεριάδου, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο Τάσος Καρασαββόγλου, η Αναστασία Μιρλή, ο Φιλήμων Ξουλόγης και η Αθηνά Παναγιωτίδου μίλησαν για το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, το τι άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι έχει σήμερα η κοινωνία να αντιμετωπίσει.

Αρχικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Ευριπίδης Ταρασίδης ο οποίος ανέλαβε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου τόνισε: «Ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο εκπροσωπούνται και τα δύο φύλα κατά 50%, δεν έτυχε, αυτό ήταν μία πολιτική επιλογή που έχει το κόμμα μας κεντρικά να εκπροσωπούνται η ισότιμα τα δύο φύλα. Ένα ψηφοδέλτιο που όπως και σε ολόκληρη τη χώρα εγκρίθηκε χθες με συντριπτική πλειοψηφία από την κεντρική επιτροπή του κόμματος. Θα δώσουμε μία μάχη σε κάθε χωριό, συνοικία, εργασιακό χώρο ώστε το σύνθημα Δικαιοσύνη παντού, να εμπεδωθεί και να γίνει πραγματικότητα».

Πρώτη εκ των 6 υποψηφίων τοποθετήθηκε η εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Σουλτάνα Ελευθεριάδου λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι ένας δύσκολος αγώνας αλλά με βεβαιότητα θα οδηγήσει στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η 21η Μαΐου θα είναι η μέρα που το καθεστώς Μητσοτάκη θα τελειώσει, για ένα και μόνο λόγο, γιατί και οι αριστεροί και οι κεντρώοι και οι δεξιοί δεν ανέχονται πια αυτή την αδικία, την διαφθορά, την διαπλοκή, των τελευταίων τεσσάρων ετών».

Από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Εμμανουηλίδης επισήμανε: «Εκτιμώ ότι θα δώσουμε ένα αγώνα κυρίως προγραμματικού πολιτικού λόγου αποφεύγοντας την τοξικότητα που αγωνιωδώς επιζητεί η ΝΔ στην προσπάθεια να ακυρώσει τον ουσιαστικό πολιτικό λόγο. Υπάρχει η πραγματικότητα που την βιώνουν όλοι, η ακατάσχετη και αδικαιολόγητη ακρίβεια, όσο και αν προσπαθούν να μας πουν ότι είναι ξενόφερτη, έχουν κάνει αβίωτη την καθημερινότητα των 18 ημερών του μήνα είναι αρχιτεκτόνημα του Αδώνιδος, της παρέας του και της Μαξίμου Α.Ε. Δεν είναι το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά μίας αναδιανομής του εισοδήματος σε βάρος ελαχίστων αρεστών της ΝΔ».

Ο Τάσος Καρασαββόγλου, που αντικατέστησε τον Γιώργο Καρατσιουμπάνη στο ψηφοδέλτιο [διαβάστε εδώ], δήλωσε: «Θα τα καταφέρουμε περίφημα, γιατί εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε, δε φοβόμαστε καθόλου τη σύγκρουση και τη σύγκριση και ο λόγος μας ο πολιτικός θα είναι επιθετικός ως προς αυτό. Επιθετικά θα προβάλλουμε τις δικές μας προτάσεις και επιθετικά θα ζητήσουμε τη σύγκριση με το παρελθόν», ενώ κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Καρασαββόγλου ευχήθηκε περαστικά στον Γιώργο Καρατσιουμπάνη που ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το ψηφοδέλτιο για λόγους υγείας «Θέλω να ευχηθώ στον Γιώργο να πάνε όλα καλά, να είναι γερός και δυνατός, να είναι πάλι μαζί μας και προσωπικά να σας πω τιμή μου και καμάρι μου που θα στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠροοδευτικήΣυμμαχία σε αυτήν εδώ την προσπάθεια».

Η Αναστασία Μιρλή επισήμανε ότι «εμείς δεν είμαστε αυτοί που είμαστε κλεισμένοι μέσα σε πολιτικά γραφεία μόνο και θέλουμε να κάνουμε τις δικές μας προσωπικές πελατειακές σχέσεις. Εμείς είμαστε μαζί με τον κόσμο και είμαστε στον κόσμο και έτσι θα κινηθεί η δική μας προεκλογική εκστρατεία, όπως κάθε φορά όλοι μαζί θα βγούμε στον κόσμο και θα μιλήσουμε. Αυτή είναι η ανάγκη μας και αυτή είναι ανάγκη της κοινωνίας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να επιδείξει ένα πρόγραμμα για το οποίο δεν φοβόμαστε να βγούμε μπροστά και να μιλήσουμε, δεν φοβόμαστε να δείξουμε τι ακριβώς θέλουμε για την επόμενη μέρα».

Ο Φιλήμων Ξουλόγης υπογράμμισε πως «σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια, αυτό πρέπει να το λέμε και να το φωνάζουμε, αφήσαμε 37 δις μαξιλάρι για να κυβερνήσει η επόμενη κυβέρνηση. Καλούμαστε τώρα να ζητήσουμε την ψήφο των συμπατριωτών μας για να έρθει η δικαιοσύνη, για να έρθει η αξιοκρατία, και να μην πηγαίνει ο παραγόμενος πλούτος στις λίγες οικογένειες, αυτές που είναι γύρω από την οικογένεια Μητσοτάκη».

Τέλος η Αθηνά Παναγιωτίδου είπε κλείνοντας: «Η κοινωνία λέει ότι δεν πάει άλλο, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για την αυριανή μέρα. Οι εργαζόμενοι έχουν να δουν στην τσέπη τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2012 και πιο μπροστά ακόμη κάτι να μπαίνει στη δική τους την τσέπη, αντιθέτως λοιπόν έχουν αισθανθεί στο πετσί τους μία αφαίμαξη καθημερινά και καταλαβαίνουν ότι δεν πάει άλλο και μιλάμε για εργαζόμενους και πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους».