Νέο ξεκίνημα για το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας

Το κύριο όργανο θεσμικής εκπροσώπησης των νέων του Δήμου Καβάλας ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του και εξέλεξε το Προεδρείο του

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας, αποτελεί το συλλογικό όργανο της νεολαίας του Δήμου Καβάλας. Σε αυτό συμμετέχουν μαθητές λυκείων, φορείς και συλλογικότητες της νεολαίας, αλλά και νέοι πολίτες του Δήμου. Αποτελεί το πλέον κύριο όργανο θεσμικής εκπροσώπησης των νέων του Δήμου Καβάλας.

Η δεύτερη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καβάλας συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 20 Απριλίου 2023, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Στην πρώτη συνεδρίαση συμμετείχαν συνολικά 14 νέοι. Κύριο θέμα που απασχόλησε τη πρώτη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας αποτέλεσε το ζήτημα της εκλογής του Προεδρείου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας απέδειξε πέρσι έμπρακτα ότι ο διάλογος μπορεί να αποτελεί την ειδοποιό διαφορά της πολιτικής πραγματικότητας, ενισχύοντας τις βάσεις και τα θεμέλια ενός πολιτικού πολιτισμού, σε μια γενιά που επιθυμεί περισσότερο από ποτέ να ακουστεί η φωνή της. Η δημιουργική πνοή και σκέψη, την οποία κόμισαν οι 15 συμμετέχοντες φανερώνει και την αισιόδοξη προοπτική συνέχειας του όλου εγχειρήματος. Η συζήτηση κύλησε σε ένα υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Στο Προεδρείο εκλέχθηκαν ως εξής:

  • Πρόεδρος: Ιωάννης Μιχαηλίδης, εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, Europe Direct ΕΜΤ
  • Αντιπρόεδρος: Αδάμ Μάριος Πασχαλίδης, Μητρώο Νέων Πολιτών
  • Γραμματέας: Αργυρώ Τσέρκερζη, Μέλος του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Gaia First»
  • Υπεύθυνος Οικονομικών: Γεώργιος Μπεζάς, μαθητής του 1ου ΓΕΛ Καβάλας
  • Εκπρόσωπος Τύπου: Εβελίνα Δημητριάδου, Μητρώο Νέων Πολιτών

Καλή επιτυχία σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους της νεολαίας και στο προεδρείο του.

Ευχή όλων είναι η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το νέο εγχείρημα και να σταθεί αρωγός των προσπαθειών του.