Γιάννης Εριφυλλίδης: Άλλη μια «θυσία» δέντρου στην πλατεία Καπνεργάτη! Γιατί;

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας καταγγέλλει και ρωτά τη Δημοτική Αρχή σχετικά

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 ο Γιάννης Εριφυλλίδης προχώρησε σε δημόσια καταγγελία για μία ακόμη κοπή -«θυσία» την ονομάζει ο ίδιος- ενός δέντρου στην πλατεία Καπνεργάτη, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των έργων ανάπλασης του σημείου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Καβάλα Μπροστά» θέτει σειρά ερωτημάτων προς τη Δημοτική Αρχή, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι η απερχόμενη Διοίκηση του Δήμου διακατέχεται από… μίσος για τα δέντρα!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης-καταγγελίας Εριφυλλίδη:

«Ένα ακόμη δέντρο στην Πλατεία Καπνεργάτη θυσιάστηκε σήμερα. Το προηγούμενο δήθεν έπεσε από μόνο του… Για το σημερινό κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ΚΟΠΗΚΕ. Και ελπίζω να μην έχουν σειρά τα τρία δέντρα που έχουν μείνει.

Τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες; Υπήρχε ενημέρωση και εισήγηση της Υπηρεσίας Πρασίνου; Δόθηκαν οι σχετικές άδειες; Εξετάστηκε η δυνατότητα μεταφύτευσης ενός μέχρι σήμερα το πρωί υγιέστατου δέντρου; Θα απαντήσει επιτέλους ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος με στοιχεία και όχι με αερολογίες όπως την προηγούμενη φορά;

Γιατί τέτοιο μίσος της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής για τα δέντρα της πόλης μας; Σε όλες τις πραγματικά πολιτισμένες πόλεις του κόσμου ακόμη και τα μεγαλύτερα έργα προσαρμόζονται προκειμένου να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να σωθούν τα δέντρα, διατηρώντας τα ή μετακινώντας τα σε άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Γιατί και σε αυτόν τον τομέα ο κύριος Μουριάδης και οι συνεργάτες του πρέπει να είναι 50 χρόνια πίσω»;