Η Καβάλα Μπροστά: Ένας άνθρωπος του ραδιοφώνου και της δημοσιογραφίας στον συνδυασμό του Γιάννη Εριφυλλίδη

Ποια είναι η Βιβή Σοφιανού που «κατεβαίνει» ως υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό

Ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός «Η Καβάλα Μπροστά» ανακοίνωσε ότι η Βιβύ Σοφιανού «συστρατεύεται ως υποψήφια δημοτικός σύμβουλος» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής τον Γιάννη Εριφυλλίδη.

Η ίδια συστήνεται με τα δικά της λόγια:

«….. Και τώρα, ελάτε να γνωριστούμε, χωρίς να μας χωρίζουν τα «ραδιοκύματα».

Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό παιδί, να θαυμάζει τη φωνή της «Θείας Λένας» στην αφήγηση των παραμυθιών της από το «μαγικό ραδιόφωνο». Ένα άψυχο αντικείμενο που μου μιλούσε. Αυτή ήταν η «μαγεία του ραδιοφώνου» όπως συνηθίζουμε να λέμε και ναι ! το ραδιόφωνο είναι έρωτας. Έτσι την… έπαθα και είπα, αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου. Να μιλώ μπροστά σε ένα μικρόφωνο.

Η ανάγνωση διαφόρων νεοελληνικών κειμένων μπροστά σε έναν καθρέφτη, που έπαιζε τον ρόλο της οθόνης,  ήταν το πρώτο σχολειό, με αυστηρό κριτή τον δάσκαλο παππού μου, που με έμαθε να διαβάζω σωστά, αξιοποιώντας τη φωνή μου και τα σημεία στίξης. Τα χρόνια πέρασαν ανάμεσα σε θρανία, σχολές γραμματειακής υποστήριξης, εκμάθηση της γραφομηχανής  με τα σκληρά πλήκτρα και στενογραφία, τα φροντιστήρια αγγλικών και γαλλικών. Οι καταχωνιασμένες  όμως επιθυμίες  ζητούν δικαίωση και έτσι το «σύμπαν συνωμότησε», ώστε το όνειρο να γίνει επάγγελμα, πάνω στο αντικείμενο που λάτρευα πάντα. Το ραδιόφωνο.

Έκτοτε ένα στούντιο έγινε το δεύτερο σπίτι μου, ξεκινώντας να κάνω εκπομπές πάντα στα τοπικά ραδιόφωνα . Οι μικρές εκπομπές λόγου, έγιναν δειλά- δειλά  άρθρα που με έβαλαν στον γοητευτικό και παράλληλα σκληρό από κάθε άποψη κόσμο της δημοσιογραφίας. Ακολούθησε μια πορεία 35 χρόνων μέσα από τα περισσότερα ραδιόφωνα της Καβάλας, τηλεόραση, εφημερίδες, παρουσιάσεις εκδηλώσεων, ομιλιών, εκφωνήσεις σε ντοκιμαντέρ, τοπικού, ελληνικού και διεθνούς βεληνεκούς, καθώς και συνεργασίες με συναδέλφους από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Αυτήν την πορεία  πλέον την συνταιριάζω με την οικογένεια και την υπόλοιπη καθημερινότητα και θα κλείσει σε λίγα χρόνια, ολοκληρώνοντας τον εργασιακό μου βίο.

Και επειδή πάντα ζητάμε να κάνουμε και άλλα διαφορετικά πράγματα στη ζωή μας, ήρθε η στιγμή και εγώ να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, θέτοντας υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά» του  ανεξάρτητου υποψήφιου Δημάρχου Καβάλας Γιάννη Εριφυλλίδη. Γνωρίζοντας τον Γιάννη Εριφυλλίδη και εκτιμώντας τον χαρακτήρα του, τις γνώσεις του, την ακεραιότητά του, την εύστοχη τοποθέτησή του σε  όλα τα ζητήματα του τόπου μας, που θα του δώσουν την ανέλιξη που του οφείλουμε και του πρέπει, μέσα από  μια αναζωογονητική πνοή και ιδέες ενός νέου ανθρώπου, αποφάσισα να συστρατευτώ μαζί του ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην ανεξάρτητη  αυτοδιοικητική  του ομάδα.

Έτσι λοιπόν, ήρθε ο καιρός, που η πρόκληση έγινε στόχος».

«Πιστεύουμε ότι η εργατικότητά της, η πληθωρική προσωπικότητα και ο σπάνιος χαρακτήρας της, η άδολη αγάπη της για τον άνθρωπο και για την πόλη μας, καθώς και η τεράστια εμπειρία της στον χώρο του ραδιοφώνου και της δημοσιογραφίας καθιστούν τη Βιβή Σοφιανού πολύτιμη συνεργάτιδα για την υλοποίηση των προτάσεών μας για τον πολιτισμό και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας – ιδιαίτερα μέσα από μια διαφορετική προβολή της Καβάλας και των Φιλίππων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας – και την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για την Καβάλα. Βιβή, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού.