Καβάλα: Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου

Ανοιχτή συζήτηση με μια ευρεία θεματολογία και ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Διαμαντόπουλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση για τον Δήμο Παγγαίου

Μυγκέντρωση πραγματοποίησε το ΚΚΕ στο Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου της Καβάλας το Σάββατο 6 Μαΐου 2023. Μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Παγγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Μιχάλης Διαμαντόπουλος και ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, Ρίζος Μαρούδας.

Το άνοιγμα στη συγκέντρωση έκανε ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας, Κώστας Κουκούλας, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Μιχάλη Διαμαντόπουλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση για τον Δήμο Παγγαίου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ για την αγροτική παραγωγή, στο ότι και με το παράδειγμα των αγροτικών κινητοποιήσεων αποδεικνύεται το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό», στην δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται με την εκτίναξη του κόστους παραγωγής για τους βιοπαλαιστές αγρότες, στα μεγάλα προβλήματα στις αποζημιώσεις και στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και στην επαναλαμβανόμενη κοροϊδία προς τους αγρότες, στην ανάγκη και στη δυνατότητα να απεγκλωβιστούν πολλοί περισσότεροι από τις «δαγκάνες» των κομμάτων της αντιλαϊκής πολιτικής και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν.

Έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση για την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού, για τα «σπασμένα» της Αγροτικής Τράπεζας που τα πληρώνουν οι αγρότες, για τις προτάσεις για «αναδιάρθρωση της παραγωγής» και για τις «ομάδες παραγωγών», που προβάλλονται σαν πανάκεια, αλλά βάζουν θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων αγροτών.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα σε όλους να αξιοποιηθεί κάθε ώρα για φτάσουν οι θέσεις και το κάλεσμα εκλογικής ενίσχυσης του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό σπίτι του Δήμου Παγγαίου.