Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Ώρα Καβάλας! Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μου για τη νέα τετραετία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας ανέλυσε τους προσωπικούς του στόχους, ζητώντας την ψήφο των συμπολιτών του ως μία «συνεπής, ασφαλής, έντιμη και χρήσιμη επιλογή»

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 16 Μαΐου 2023 ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης, λίγες μέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές.

Ο κ. Εμμανουηλίδης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ζητάει μια «δεύτερη ευκαιρία», όπως πολλοί λένε, αλλά επιθυμεί να κυβερνήσει τον τόπο για πρώτη φορά δίχως τις δεσμεύσεις των θεσμών και τους περιορισμούς της τρόικας.

Ο υποψήφιος βουλευτής δεν αναφέρθηκε τόσο στο παρελθόν όσο στο μέλλον και στο τι ο ίδιος δεσμεύεται να κάνει για την Καβάλα και την περιοχή της εάν και εφόσον εκλεγεί εκ νέου βουλευτής.

Η ομιλία Εμμανουηλίδη

«Ο Τσίπρας στην Καβάλα πριν λίγες μέρες σε μια συγκέντρωση με πολύ νέο κόσμο –τονίζω το νέο και ηλικιακά– ζήτησε κάτι πολύ σημαντικό: Δώστε μας τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε με βάση το δικό μας πρόγραμμα, χωρίς τρόικα!

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παράγει έργο για πρώτη φορά με βάση τους δικούς μας στόχους…

Σήμερα είμαι εδώ για να σας καλέσω να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ και Τάκη Εμμανουηλίδη και σας παρουσιάζω τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ μου.

Τι θέλω και τι μπορώ να κάνω από τα έδρανα της Βουλής

Πιστεύω ότι η διαδρομή κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική εγγυάται ότι είμαι μια συνεπής, ασφαλής, έντιμη και χρήσιμη ΕΠΙΛΟΓΗ. Έκανα ό,τι μπορούσα, εσείς το κρίνετε… Θέλω όμως να προσθέσω το διαφορετικό στη δράση μου στη νέα τετραετία.

Γνώρισα τη Βουλή και την δουλειά μιας κυβέρνησης και από μέσα ως βουλευτής, αλλά και απλά ως στέλεχος του κόμματος. Από την πρώτη μέρα της νέας Βουλής, από την πρώτη στιγμή γιατί πλέον χρόνος δεν υπάρχει.

Οι συμπολίτες μας, οι συντοπίτες μας, η τοπική κοινωνία πρέπει να πάρουν άμεσες ανάσες, οξυγόνο, δεν μπορούν να περιμένουν. Για μένα ο χρόνος πλέον κυλά διαφορετικά.

Ισχύει το εδώ και τώρα. Εδώ στην Καβάλα για την Καβάλα. Τώρα με ώρα Καβάλας! Με το ρολόι να μετράει με βάση τις τοπικές ανάγκες και όχι τους χρόνους κεντρικών υπηρεσιών…

Ο τόπος μας η Καβάλα, οι Φίλιπποι, το Παγγαίο, ο Νέστος, η Θάσος χρειάζονται άμεσες αναπτυξιακές οικονομικές ανάσες και ορισμένα μεγάλα έργα που μπορούν να αλλάξουν το επίπεδό μας προς τα πάνω.

Δεσμεύομαι

Ότι από την πρώτη μέρα θα ’μαι στην πρώτη γραμμή. Πρώτα απ’ όλα για να υποστηριχθούν οικονομικά από το κράτος όλοι οι παραγωγοί του τοπικού πλούτου.

  • Η κάθε μικρομεσαία επιχείρηση και οι άνθρωποι του τουρισμού.
  • Ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας.
  • Ο κάθε παραγωγός αγρότης, γεωργός, μελισσοκόμος, κτηνοτρόφος, αλιέας
  • Ο καθένας που θέλει να κάνει δική του δουλειά!!!

Με τον αναπροσανατολισμό προς τους «μικρούς» και όχι λίγους μεγάλους των κονδυλίων του Ταμείου Στήριξης και των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Με χρηματοδοτικά εργαλεία φθηνών κεφαλαίων κίνησης. Για να μπορούν άμεσα να φτιαχτούν νέα τουριστικά καταλύματα, να αξιοποιηθούν οι φυσικοί πόροι της περιοχής μας, οι γνώσις και επαγγελματικές δεξιότητες των ανθρώπων μας.

Οι κρατικές βοήθειες στη σημερινή εποχή είναι Νο 1 πρόβλημα για την επιχειρηματικότητα και την εργασία. Ο κάθε πολίτης θα με έχει δίπλα του!

Δεσμεύομαι

Ότι από την πρώτη μέρα με ώρα Καβάλας στο ρολόι θα ασχοληθώ μαζί με τη δημοτική διοίκηση της πόλης, όποια κι αν είναι αυτή, για μεγάλα προβλήματα που χρειάζονται πιθανά και νομοθετικές πρωτοβουλίες και κεντρικές αποφάσεις.

  • Για το κυκλοφοριακό της πόλης και τα πάρκινγκ
  • Για να είναι η Καβάλα πόλη φιλική για τα ΑμΕΑ
  • Για να αξιοποιηθούν οι καπναποθήκες και όλη η ακίνητη δημόσια περιουσία όπως το κάτω Νοσοκομείο.
  • Για να αξιοποιηθούν τουριστικά η ανάδειξη των Φιλίππων σε Μνημείο UNESCO-Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
  • Μαζί με την Περιφερειακή Διοίκηση για να ολοκληρωθεί η Περιμετική της πόλης έργο και κυκλοφοριακό αλλά και πολιτικής προστασίας, ασφάλειας για την πόλη και το δάσος της (Εδώ δυστυχώς το ρολόι έχει σταματήσει εδώ και χρόνια και πρέπει να το ξεκολλήσουμε).
  • Μαζί με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου της Καβάλας θα κινητοποιηθώ για να έρθουν περισσότεροι φοιτητές στις σχολές μας να πάρει ανάσα και το Πανεπιστήμιο και η πόλη. Μόνο η κατάργηση της ΕΒΕ θα φέρει άμεσα εκατοντάδες και στα 3-4 χρόνια έως 2.000 φοιτητές. Είναι τεράστια ευθύνη για το Πανεπιστήμιο, την κοινωνία αλλά και την τοπική οικονομία.
  • Μαζί με τους δήμους του νομού για τα αναγκαία έργα άρδευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας της γεωργικής γης: Στα Τενάγη των Φιλίππων, στις παρανέστιες περιοχές, στη Θάσο! Επιτέλους το φράγμα του Μαρμαρά πρέπει να συνδεθεί με αρδευτικά δίκτυα
  • Για τα γεωθερμικά πεδία του Ακροποτάμου, του Ερατεινού.

Μαζί με όλους τους φορείς

  • Για να συνδεθεί επιτέλους η Καβάλα, η Νέα Καρβάλη και το εμπορικό λιμάνι σιδηροδρομικά με τους Τοξότες Ξάνθης και τη σιδηροδρομική Εγνατία (Εδώ το ρολόι σταμάτησε τρεις δεκαετίες).
  • Να γίνουμε κόμβος μεταφορών οδικών, σιδηροδρομικών, θαλάσσιων και αεροπορικών.
  • Για να έρθουν πιο κοντά η Καβάλα και η Δράμα με τη νέα, γρήγορη και ασφαλή οδική σύνδεση.
  • Για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο Καβάλας. Είναι αδιανόητο στη σημερινή εποχή να τρέχουμε για θεραπείες αντικαρκινικές σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Ο τόπος μας είναι πολύ πλούσιος, έχει γεωπολιτική σημασία και αξία.

Με το ρολόι μου ρυθμισμένο σε ώρα Καβάλας από τα έδρανα της Βουλής μπορώ να δώσω με συνέπεια και εμπειρία τη μάχη για κάθε πολίτη και γι’ αυτό με θάρρος ζητώ την ψήφο σας!