Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καβάλα: Μόνον ο λαός θα σώσει τον λαό [φωτογραφίες]

Κάλεσμα να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ-Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι με το ΚΚΕ στους Δήμους της Καβάλας-Εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας ο Χρήστος Ποτόλιας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Μήνυμα μάχης μέχρι το τελευταίο λεπτό με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ έστειλε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καβάλα, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16 Μαΐου 2023.

Λόγω της βροχόπτωσης που ξεκίνησε τη τελευταία στιγμή η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, η οποία γέμισε ασφυκτικά, με τη νεολαία να δίνει μαχητικό τόνο στην με το σύνθημα «να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής, μόνοι τους αυτοί όλοι μας εμείς».

Στη συγκέντρωση η κεντρική ομιλία έγινε από το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Μάκη Παπαδόπουλο, ενώ επίσης παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με το ΚΚΕ στους Δήμους της Καβάλας.

Χαιρετισμούς απηύθηναν η υποψήφια βουλευτής Καβάλας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Νέστου, Χάρις Πηλίτση, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας και η υποψήφια βουλευτής Καβάλας με το ΚΚΕ, Βάσω Μπράτσου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμα οι υποψήφιοι βουλευτές Καβάλας του ΚΚΕ Γιάννης Γιαγκίδης, Θόδωρος Κοντογεωργίου, Τασία Τσώμου και Μιχάλης Διαμαντόπουλος, παράλληλα και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Παγγαίου και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Θάσου, Νίκος Χρυσάφης.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Μάκης Παπαδόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία της Καβάλας να γυρίσουν τη πλάτη σε όλους όσους σήμερα υπόσχονται μέτρα ανακούφισης του λαού και όταν κλείσουν οι κάλπες θα θυμηθούν τις απαιτήσεις της Κομισιόν, τις μειωμένες αντοχές της ελληνικής οικονομίας, τη δημοσιονομική πειθαρχία και την επερχόμενη κρίση στην ΕΕ.

«ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», είπε, «υπόσχονται ξανά προεκλογικά αυξήσεις μισθών, ρυθμίσεις χρεών, αντιμετώπιση της ακρίβειας. Όμως η επόμενη κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα μας ανακοινώσει ότι η ΕΕ ζητά να “σφίξουμε πάλι το ζωνάρι“, ότι απαιτούνται θυσίες για να πιάσουμε την επενδυτική βαθμίδα, ότι επιβραδύνεται η ελληνική οικονομία και πρέπει να κάνουμε υπομονή. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεσμεύονται ήδη για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και για ότι δε θα πλήξουν φορολογικά το μεγάλο κεφάλαιο. Ποιος θα πληρώσει επομένως για να διασφαλιστούν τα νέα πλεονάσματα που απαιτεί η ΕΕ και η άρχουσα τάξη; Μας απάντησε ήδη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος δήλωσε χωρίς να μασάει τα λόγια του, ότι προεκλογικά πολλοί λένε πράγματα τα οποία δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, διότι αν κοστολογηθούν ορθά αυτά τα οποία υπόσχονται, ξεπερνούν κατά πολύ τον επιτρεπόμενο δημοσιονομικό χώρο. Η ζωή απέδειξε ότι διαλέγοντας κάθε φορά το δήθεν μικρότερο κακό, πήγαμε απ’ το κακό στο χειρότερο. Απέδειξε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που να κερδίζουμε όλοι. Δεν υπάρχουν λύσεις που να ωφελούν τόσο το κεφάλαιο όσο και εμάς, τα θύματα της εκμετάλλευσης. Απέδειξε ότι για να κερδίσουμε εμείς, ο λαός, πρέπει να χάσουν οι όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Να ενισχύσουμε όσο πιο πολύ γίνεται το ΚΚΕ

«Γι’ αυτό πρέπει να ενισχύσουμε όσο πιο πολύ γίνεται το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που δεσμεύεται να σταθεί απέναντι, να αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά μέτρα που θα εφαρμοστούν την επόμενη μέρα, όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί. Γι’ αυτό πρέπει να ανοίξουμε τον δικό μας δρόμο, τον δρόμο της ανατροπής ενός σάπιου συστήματος που εμπορεύεται όλες τις ανάγκες μας και δολοφονεί κυριολεκτικά τη ζωή μας, όπως έδειξε το έγκλημα στα Τέμπη. Ένα έγκλημα που το έχουν εξαφανίσει σαν θέμα τα μέσα του συστήματος από την προεκλογική συζήτηση, γιατί αναδεικνύει το πραγματικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε. Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους; Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα, που πρέπει ο καθένας και η καθεμιά να απαντήσει. Να απαντήσει ότι ο λαός θα σώσει τον λαό. Αυτόν τον δρόμο φώτισαν οι αγώνες, οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και ο συντονισμός στα Πετρέλαια Καβάλας, στη ΒΦΛ, στην Cosco, στη ΛΑΡΚΟ, στην e-food, στα εργοτάξια στις κατασκευές. Αυτόν τον δρόμο έδειξαν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μετά το έγκλημα των Τεμπών, η υπόσχεση των διαδηλωτών ότι όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή. Εδώ βρίσκεται η πραγματική ελπίδα και όχι στην εφαρμογή των αντιδραστικών μνημονιακών νόμων, στην οποία παρέπεμψε προκλητικά ο Τσίπρας στις ομιλίες του εδώ στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Το έγκλημα στα Πετρέλαια Καβάλας

«Έτσι φτάσαμε και στο έγκλημα στα Πετρέλαια Καβάλας. Έτσι φτάσαμε η μοναδική εξορυκτική μονάδα πετρελαίου στην Ελλάδα να παραμένει κλειστή. Γιατί οι επενδυτικές προτεραιότητες του Ομίλου είναι σήμερα διαφορετικές, αφορούν άλλα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην Ελλάδα οι προτεραιότητές του αφορούν άλλες επενδύσεις, όπως η διεκδίκηση της μονάδας αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα, πάντα με γνώμονα το κέρδος του. Και το κράτος του κεφαλαίου δεν πιέζει ούτε καν για να τηρηθούν οι συμβατικές του υποχρεώσεις για συνεχή παραγωγή πετρελαίου. Ένα κράτος που εμφανίζεται ανίκανο να προστατεύσει τους εργαζόμενους ακριβώς γιατί είναι πολύ ικανό να υπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πάρτε τη θέση σας στη μάχη δίπλα στο ΚΚΕ

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μάκης Παπαδόπουλος κάλεσε το λαός της περιοχής να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, «που δεσμεύεται ότι θα αποτελεί μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε όποια κυβέρνηση σχηματιστεί και δεν πρόκειται να προδώσει το λαό. Το ΚΚΕ που δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πολεμά την αντιλαϊκή πολιτική της άρχουσας τάξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Το ΚΚΕ δεσμεύεται απ’ την ηρωική διαδρομή του και από το ανατρεπτικό του Πρόγραμμα, να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, να δίνει σταθερά τη μάχη για τη μεγάλη υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Ελάτε λοιπόν μαζί μας. Πάρτε τη θέση σας στη μάχη δίπλα στο ΚΚΕ. Ελάτε να κερδίσουμε όλοι μαζί τη ζωή που μας αξίζει. Πάμε λοιπόν να φοβίσουμε όλους αυτούς που τόσα χρόνια ληστεύουν το λαό. Πάμε να κάνουμε την έκπληξη απέναντι σε όλους αυτούς που ετοιμάζονται να μας ξαναληστεύσουν. Πάμε δυνατά, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε κάθε σπίτι, για να βγει το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό. Πάμε μπροστά, προχωράμε στο δικό μας δρόμο, τον δρόμο της ανατροπής».

*Πηγή-φωτογραφίες: 902.gr