Εθνικές Eκλογές 2023:  Η μέρα που μιλούν οι πολίτες… [φωτογραφίες]

Στην Καβάλα η προσέλευση των ψηφοφόρων κλιμακώθηκε μετά τις 10.00 το πρωί, όταν κατά παράδοση, κυρίως οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι, προσέρχονται να ψηφίσουν μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής

Aπό τις 7.00 το πρωί άνοιξαν χθες οι κάλπες σε όλη τη χώρα, με τους εκλογείς να καταφτάνουν από νωρίς το πρωί για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Στην Καβάλα η προσέλευση των ψηφοφόρων κλιμακώθηκε μετά τις 10.00 το πρωί, όταν κατά παράδοση, κυρίως οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι, προσέρχονται να ψηφίσουν μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής.

Ουρές και προβλήματα μεγάλα κατά την εκλογική διαδικασία δεν παρατηρήθηκαν, τουλάχιστον με την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, ο οποίος πέρασε από σχεδόν όλα τα εκλογικά κέντρα το πρωί για να διαπιστώσει τυχόν προβλήματα. Όπως μας είπε, σε ένα εκλογικό τμήμα ειπώθηκε ότι δεν είχε παραβάν η κάλπη, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα δεν ήταν σε θέση να προσέλθει στο εκλογικό τμήμα που ήταν εγγεγραμμένη για να ψηφίσει και  χρειάστηκε να κατέβει ο δικαστικός αντιπρόσωπος για να τη βοηθήσει να ψηφίσει. Στα Εκλογικά Κέντρα συνέρρεαν διαρκώς κομματικοί αντιπρόσωποι για να επιβλέπουν την εκλογική διαδικασία, αλλά και υποψήφιοι όλων των κομμάτων που πήραν μέρος στις εθνικές εκλογές.