Εθνικές Εκλογές 2023: Στο 31,52% η συμμετοχή στο 80% των εκλογικών τμημάτων

Διευκρινίσεις του Υπουργείου για την καθυστέρηση που σημειώθηκε σε ό,τι αφορά την επίσημη ενημέρωση

Κανονικά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία, με προβλήματα να σημειώνονται μόνο σε 10-15 τμήματα, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών. Για παράδειγμα, εκλογικό τμήμα στην Α΄ Πειραιώς άργησε να ανοίξει, καθώς δεν είχε προσέλθει η εφορευτική επιτροπή στην ώρα της.

Σύμφωνα με το υπουργείο, έγινε προσπάθεια να δοθούν τα αποτελέσματα κοντά στις 11 το πρωί, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς το δείγμα ήταν πολύ μικρό, οπότε ελήφθη η απόφαση να δοθεί κατευθείαν το δεύτερο αποτέλεσμα, το οποίο αφορά στο 80% των εκλογικών τμημάτων και η συμμετοχή ήταν 31,52%.

Σε ερώτηση του kathimerini.gr στον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, σχετικά με το αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τη χρήση της ψηφιακής ταυτότητας, η απάντηση του ήταν πως σημειώθηκαν κάποια λίγα προβλήματα, καθώς είτε σε κάποιες περιπτώσεις ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο, είτε η διαδικασία δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι περισσότεροι πολίτες είχαν φροντίσει να έχουν μαζί τους και τις κανονικές τους ταυτότητες, όποτε κατέστη δυνατή η ψήφος τους. «Αυτή η πρωτοβουλία συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας, όποτε όπως είναι φυσικό υπήρξαν κάποια μικρά εμπόδια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κοντά στις 9 θα έχουμε πολύ υψηλό ποσοστό γνώσης των τελικών αποτελεσμάτων», τόνισε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Η επόμενη ενημέρωση αναμένεται να γίνει στις 5 το απόγευμα.

Πηγή: kathimerini.gr