ΠΑΣΟΚ Καβάλας: Εκλογικό «θρίλερ» μεταξύ Παππά και Παπουτσή. Ελάχιστοι σταυροί διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων

«Εύθραυστο» αποτέλεσμα σταυροδοσίας με σχεδόν το 100% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα [ΠΑΣΟΚ]-Κίνημα Αλλαγής σημείωσε και στην Εκλογική Περιφέρεια Καβάλας διψήφιο ποσοστό στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, αντανακλώντας την εκλογική άνοδό του και πανελλαδικά [11,48%].

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ «τσίμπησε» 2 μονάδες και κάτι στον νομό Καβάλας σε σχέση με τις εκλογές του 2019, ωστόσο δεν καταφέρνει να εκλέξει βουλευτή, παρά το γεγονός ότι η αρχική κατανομή των εδρών από το Υπουργείο Εσωτερικών «έδινε» στο Κίνημα μία έδρα [διαβάστε σχετικά εδώ].

Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι επόμενες εκλογές που θα γίνουν σε έναν μήνα περίπου από σήμερα πρόκειται να διεξαχθούν με λίστα, δηλαδή χωρίς οι ψηφοφόροι να έχουν τη δυνατότητα για σταυρό προτίμησης, η κατάταξη των υποψηφίων έχει ιδιαίτερη σημασία, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δικαιούται μία έδρα στην Καβάλα με το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης.

Με σχεδόν το 100% το εκλογικών τμημάτων να έχουν ενσωματωθεί στα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, οι κ.κ. Λεωνίδας Παππάς και Δημήτρης Παπουτσής απέχουν μεταξύ τους μόλις… 9 σταυρούς!

Αναλυτικά:

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι τα παραπάνω αποτελέσματα δεν θεωρούνται τελικά, καθώς βασίζονται στα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων, δίχως αυτά να έχουν επικυρωθεί από το Πρωτοδικείο, οπότε μία διαφορά τόσο μικρή ενδέχεται να ανατραπεί…