Νίκος Παναγιωτόπουλος: Έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά

Ο Καβαλιώτης υποψήφιος βουλευτής έλαβε το 75% από τις 34.290 ψήφους της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Καβάλας-Έσπασε και το ρεκόρ του Μιχάλη Τιμοσίδη

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ σταυρών στην εκλογική περιφέρεια της Καβάλας ξεπέρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και υποψήφιος βουλευτής, Νίκος Παναγιωτόπουλος στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, καθώς ξεπέρασε την καλύτερη εκλογική επίδοση που είχε κατακτήσει τον Οκτώβριο του 2009 ο Μιχάλης Τιμοσίδης ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με 25.180 σταυρούς.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συγκέντρωσε 25.340 σταυρούς, δηλαδή το 75% από τις 34.290 ψήφους της ΝΔ στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Όπως αναφέρει το newsbomb.gr, υπάρχουν πολλοί που βλέπουν και τις ποιοτικές αναλύσεις στην κατανομή των σταυρών, λαμβάνοντας υπόψιν μονοσταυρίες και διαφορές μετά των άλλων υποψηφίων και εκτιμούν ότι χάρη στην προεκλογική στρατηγική του Υπουργού Εθνικής Άμυνας η Νέα Δημοκρατία κατέκτησε το 43,65% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ και 11,3% του ΠΑΣΟΚ.

Το ποσοστό 75% είναι το μεγαλύτερο που κατακτά υποψήφιος, εκτός από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις τρεις εκλογικές περιφέρειες που κατέβηκε, αλλά και τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στη Μεσσηνία.

Ένα επίσης ενδιαφέρον ποιοτικό στοιχείο είναι το σύνολο των σταυρών που συγκέντρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, συγκριτικά με το 2019. Αν και τότε ήταν πάλι πρώτος στην εκλογική περιφέρεια της Καβάλας, είχε πάρει 13.500 σταυρούς, ενώ τώρα διπλασίασε τη δύναμή του.