Η Καβάλα Μπροστά: Ένας ανήσυχος φοιτητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στον συνδυασμό του Γιάννη Εριφυλλίδη

Ποιος είναι ο Θωμάς Κέφαλος που «κατεβαίνει» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό

Ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός «Η Καβάλα Μπροστά» ανακοίνωσε ότι ο Θωμάς Κέφαλος «συστρατεύεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής τον Γιάννη Εριφυλλίδη.

Ο Θωμάς γεννήθηκε στην Καβάλα το 2001.

Είναι φοιτητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων, στο Youth Exchange L.OVE.D. OV Ercomes Discrimination στη Θεσσαλονίκη, σε Θερινό Σχολείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχετικά με την Ευρωπαϊκή Νομιμότητα, στο Ετήσιο Συνέδριο της ILGA Europe στη Σόφια, σε σεμινάριο με θέμα Skill Training-facilitation and moderation και στο Act.ival for Future στο Λούμπεκ της Γερμανίας.

Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό. Στο παρελθόν υπήρξε Υπεύθυνος Ανθρωπίνου Δυναμικού στην Action Team στην Καβάλα (2016-2019). Σήμερα είναι μέλος της ομάδας Advocacy του Thessaloniki Pride, μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων της Ελλάδας και Έλληνας Ambassador στο European Student Think Tank.

Εργάστηκε ως ερευνητής αγοράς στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Dimitra International Law Office. Είναι εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride στο Εθνικό Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και τον Ιούλιο και Αύγουστο του τρέχοντος έτους θα πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Αμβούργο.

«Πιστεύουμε ότι οι σημαντικές σπουδές του, η εμβάθυνση σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εθελοντική του δράση, ιδιαίτερα στους τομείς της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων, η πολιτική του σκέψη και η δυναμική του προσωπικότητα αποτελούν εγγύηση για το ότι ο Θωμάς Κέφαλος θα βοηθήσει, στον μέγιστο βαθμό, στην τήρηση των δεσμεύσεών μας στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και της πολιτικής του Δήμου Καβάλας για τους νέους της περιοχής μας, στην εύρεση πόρων από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δράσεις που απευθύνονται στη νεολαία μας και στην υλοποίηση του προγράμματός μας για μια νέα αρχή στον Δήμο Καβάλας. Θωμά, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού.