Η Καβάλα Μπροστά: Ένας αρχιτέκτονας στον συνδυασμό του Γιάννη Εριφυλλίδη

Ποιος είναι ο Κώστας Μπουφινάς που «κατεβαίνει» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό

Ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός «Η Καβάλα Μπροστά» ανακοίνωσε ότι ο Κώστας Μπουφινάς «συστρατεύεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής τον Γιάννη Εριφυλλίδη.

Γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε τα περισσότερα χρόνια στη συνοικία της Δεξαμενής. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ. Εργάζεται ως αρχιτέκτονας από το 2006 και το 2010 ανοίγει το αρχιτεκτονικό του γραφείο στην Πλατεία Καπνεργάτη. Έχει αποκτήσει εμπειρία τόσο από τον ιδιωτικό τομέα όσο και από το δημόσιο με θητείες στην τεχνική υπηρεσία των Δήμων Καβάλας και Ικαρίας.

Η αγάπη του για τα ταξίδια, τον πολιτισμό και την οικολογία, αλλά και το ενδιαφέρον του τόσο για τις τεχνοκρατικές όσο και για τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τροφοδοτούν το πάθος του για την αρχιτεκτονική. Από την ιδιότητα του αρχιτέκτονα προκύπτει και η βαθιά του πίστη ότι με προσεγμένο σχεδιασμό και καίριες συνεργασίες αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα και επιτυγχάνεται η αειφορία.

«Πιστεύουμε ότι οι λαμπρές σπουδές, η σημαντική επαγγελματική πορεία, συμπεριλαμβανομένης της θητείας του στους Δήμους Καβάλας και Ικαρίας, η πολυσχιδής προσωπικότητα, το πάθος του για την αρχιτεκτονική, η εμβάθυνση σε ζητήματα αστικού πρασίνου και αειφορίας, το ταλέντο του, η δημιουργικότητα, η υψηλή αισθητική και η μεγάλη αγάπη του για την Καβάλα εγγυώνται ότι ο Κώστας Μπουφινάς θα συμβάλει τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό της τεχνικής υπηρεσίας και της διεύθυνσης ποιότητας ζωής του Δήμου Καβάλας και στην υλοποίηση του προγράμματός μας για μια νέα αρχή για την πόλη μας. Κώστα, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού.