Καβάλα: Η Αλεξάνδρα Τσανάκα [συν]«πλέει» με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου με την Πλεύση Ελευθερίας

Ακούγονταν εδώ και μέρες, ωστόσο το πρωί της Κυριακής 4 Ιουνίου 2023 το ανακοίνωσε επίσημα και η ίδια: Η Αλεξάνδρα Τσανάκα «κατεβαίνει» στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 ως υποψήφια βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Καβάλας με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας.

«Το αποφάσισα και πάλι… Υποψήφια βουλευτής στην Καβάλα με την Πλεύση Ελευθερίας. Με συνέπεια και χωρίς να φοβάμαι τις συνέπειες», έγραψε χαρακτηριστικά η κ. Τσανάκα στο Facebook.

Η Τοπογράφος Μηχανικός Αλεξάνδρα Τσανάκα δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα το 2009 και εξελέγη πρώτη γυναίκα βουλευτής Καβάλας της μεταπολίτευσης τον Ιανουάριο του 2015. Ωστόσο, στις δεύτερες εκλογές του έτους εκείνου, αποχώρησε μαζί με τον Ηλία Ιωαννίδη από το κόμμα.

Στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, η Πλεύση Ελευθερίας, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, συγκέντρωσε το 2,56% των ψήφων στην Εκλογική Περιφέρεια Καβάλας.