Η Καβάλα Μπροστά: Μια έμπειρη δημοσιογράφος στον συνδυασμό του Γιάννη Εριφυλλίδη

Ποια είναι η Σίσσυ Ακοκαλίδου που «κατεβαίνει» ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό

Ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός «Η Καβάλα Μπροστά» ανακοίνωσε ότι η Σίσσυ Ακοκαλίδου «συστρατεύεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής τον Γιάννη Εριφυλλίδη.

Η ίδια συστήνεται με τα δικά της λόγια:

«Για να με γνωρίσετε καλύτερα

Γεννήθηκα στην Καβάλα, με καταγωγή από την Ελευθερούπολη Παγγαίου. Φοίτησα στο 16ο Δημοτικό Σχολείο του Βύρωνα και στο Β΄ Λύκειο Καβάλας. Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μετά από 8 χρόνια εργασίας σε λογιστήρια επιχειρήσεων της Καβάλας, μεταπήδησα στη δημοσιογραφία, αφού παρακολούθησα κύκλο σεμιναρίων σχετικών με το αντικείμενο. Εργάστηκα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, με το μεγαλύτερο διάστημα της εργασίας μου στα ΜΜΕ στον Alpha Media Group. Τα τελευταία 14 χρόνια βρέθηκα σε θέση ευθύνης, ως Διευθύντρια Σύνταξης στην καθημερινή εφημερίδα της Καβάλας «Νέα Εγνατία», ενώ τα τελευταία 4 χρόνια επανέκαμψα και στον Alpha Radio 88,6, παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ειδησεογραφικού σταθμού. Από τις πιο σημαντικές στιγμές της επαγγελματικής και προσωπικής μου πορείας ξεχωρίζω την ανάθεση από τις τοπικές αρχές του συντονισμού δύο κορυφαίων συλλαλητηρίων – των μεγαλύτερων σε πλήθος κόσμου και αγωνιστικό παλμό – που έγιναν στην Καβάλα, αυτών κατά του Λιθάνθρακα και κατά του σταθμού L.N.G.  Ζω μόνη μου, μετά την απώλεια του συζύγου μου και είμαι μητέρα ενός γιού, του Παναγιώτη, Μηχανικού Ποιοτικού Ελέγχου, που εργάζεται στην Ολλανδία.

Γιατί με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Επειδή έρχομαι να κάνω πράξη αυτό που λένε οι άνθρωποι της γενιάς μου: «Να μπουν μπροστά οι νέοι». Για να μπουν, όμως, μπροστά οι νέοι, εκτός από την επιλογή νέων υποψηφίων, χρειάζονται και τους πιο ώριμους, ηλικιακά, δημότες, για να δώσουν από κοινού τον αγώνα τους.

Επειδή ο Γιάννης Εριφυλλίδης πληροί  τις προδιαγραφές του δημάρχου που θα πάει Μπροστά  την Καβάλα.

Επειδή είναι ευαίσθητος, μα και ρεαλιστής, έχει όραμα, αλλά δεν διακατέχεται από μεγαλοϊδεατισμό.

Επειδή έχει ζήσει και εργαστεί  στο εξωτερικό, αλλά δεν το έχει μυθοποιήσει μέσα του, βλέπει με τα μάτια του πολίτη του κόσμου, αλλά ξεχωρίζει τα καλώς από τα κακώς κείμενα.

Γιατί τώρα

Επειδή 30 και πλέον χρόνια, ήμουν εξ επαγγέλματος και ιδιοσυγκρασίας απέναντι από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, σε ρόλο κριτή και αξιολογητή.  Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι αρκετό πλέον στα χρόνια της ωριμότητας.

Επειδή η κάθοδός μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι  μια μορφή αυτοδοκιμασίας για εμένα. Θα διατηρήσω τις αρχές, τις αξίες, την αγωνιστική στάση ζωής, από άλλο μετερίζι; Αυτό είναι ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα.

Επειδή, στόχος  και επιθυμία μου είναι, η συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία τόσων χρόνων να αποδώσει καρπούς  για το καλό του Δήμου Καβάλας».

«Πιστεύουμε ότι η άριστη και σε βάθος γνώση όλων των προβλημάτων που απασχολούν τους συνδημότες μας, η εργατικότητά της, οι σπάνιες οργανωτικές ικανότητες, η σημασία που δίνει στη λεπτομέρεια, η ευαισθησία, η υψηλή αισθητική, καθώς και η τεράστια διαδρομή της στον χώρο της δημοσιογραφίας, μέσα από την οποία έχει επάξια κερδίσει τόσο την αποδοχή και αναγνώριση από όλους τους πολιτικούς χώρους όσο και – παρά την έμφυτη σεμνότητά της – τον τίτλο της μεγάλης κυρίας της δημοσιογραφίας, με φήμη που ξεπερνά τα στενά όρια της πόλης μας,  καθιστούν τη Σίσσυ Ακοκαλίδου πολύτιμη συνεργάτιδα για την υλοποίηση του προγράμματός μας σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας και την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για την πόλη και την περιοχή μας. Σίσσυ, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού.