ΜέΡΑ25: Στην Καβάλα ο Κώστας Λαπαβίτσας

Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου θα πλαισιώσει την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην πόλη

ΗΕκλογική Επιτροπή Καβάλας του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική ομιλία του συνδυασμού της Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας με κεντρικό ομιλητή τον οικονομολόγο Κώστα Λαπαβίτσα.

Η προεκλογική εκδήλωση του ΜέΡΑ25 θα πραγματοποιηθεί στις 20:30, στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας. Μετά το πέρας της ομιλίας Λαπαβίτσα, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ποιος είναι ο Κώστας Λαπαβίτσας

Είναι καθηγητής Οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το 2015 εκλέχτηκε ανεξάρτητος συνεργαζόμενος βουλευτής µε τον ΣΥΡΙΖΑ και σήµερα είναι µέλος της Λαϊκής Ενότητας.

Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων: Κέρδος χωρίς παραγωγή: Πώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα µας εκμεταλλεύεται όλους, Κρίση και αριστερή διέξοδος, Θέσεις για ένα κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, Ρήξη;, Διέξοδος από την Κρίση της Ευρωζώνης, Ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα και την περιφέρεια της Ευρωζώνης, Ευρώ, σχέδιο Β, Έξοδος από την κρίση για την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ευρώπη, Πολιτική οικονομία του χρήματος και του χρηματοπιστωτικού συστήματος και άλλα.

Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Ευρωπαϊκού ∆ικτύου Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (Ε∆ΕΚΟΠ) το οποίο συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση προτάσεων οικονομικής πολιτικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη.