ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Στη Χρυσούπολη για την επάρκεια νερού στην ύδρευση του κάμπου  

Συνάντηση κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής με τους εκπροσώπους του ΤΟΕΒ – Μεγάλη ανησυχία μετά την εξαγγελία Μητσοτάκη για κατασκευή αρδευτικού για τον κάμπο της Ξάνθης με νερά από το Νέστο

Κλιμάκιο της ΝΕ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισκέφτηκε, το πρωί της Δευτέρας 19/6, τον ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει με την επάρκεια των υδάτων για άρδευση του κάμπου του Νέστου, ιδιαίτερα μετά την αναγγελία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι θα προχωρήσει σε αρδευτικό έργο στην περιοχή του κάμπου της Ξάνθης, το οποίο θα αρδεύεται από τα ύδατα του ποταμού Νέστου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «όπως ενημερωθήκαμε, ο κάμπος του Νέστου χρειάζεται περισσότερο νερό απ’ ό,τι διατίθεται σήμερα και οποιαδήποτε μείωση των διαθέσιμων υδάτων θα δημιουργούσε πρόβλημα στην αγροτική εκμετάλλευση και κατ’ επέκταση στα διατιθέμενα στην αγορά τοπικά, ποιοτικά προϊόντα.

Η συνάντηση των αγροτών με τους υπεύθυνους του έργου, όχι μόνο δεν καθησύχασε τις ανησυχίες τους, αλλά τις όξυνε».

Όπως τόνισε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζεται ένα έργο που σχεδιάστηκε πρόχειρα, και θέτει εν αμφιβόλω το μέλλον του πρωτογενούς τομέα της περιοχής. Από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη προκρίθηκε η κατασκευή του έργου με ΣΔΙΤ, δηλαδή επί της ουσίας η ένταξη ιδιωτών στη διαχείριση των υδάτων, γεγονός που μπορεί- πέραν της αντισυνταγματικότητάς του- να επιφέρει μεγάλες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, στο άμεσο μέλλον.

Η μοναδική λύση είναι η δημιουργία του φράγματος Τεμένους, το οποίο θα μπορούσε να υδροδοτήσει αυτή την περιοχή, ώστε να μην κινδυνεύουμε να γεμίσουμε ένα κάμπο με τσιμέντο, στα οποία δεν θα κυκλοφορεί νερό.

Απαραίτητο είναι να ξεκινήσει-επιτέλους!- το έργο της ανακατασκευής της δυτικής προσαγωγού, το οποίο ενέταξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και τέσσερα χρόνια τώρα η ΝΔ δεν έκανε απολύτως τίποτα!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παραμένει στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, στηρίζοντας τις πραγματικές τους ανάγκες για να έχει μέλλον η περιοχή μας. Ελπίζουμε οι ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι ρουσφετολογικός σχεδιασμός να μην αποβούν μοιραίοι για τον κάμπο του Νέστου. Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.