ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για θάνατο τουρίστριας στη Θάσο: Κάποιοι φρόντισαν να δυσφημίζεται το νησί μας ως ανασφαλής προορισμός

Δριμεία κριτική της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του κόμματος στην Κυβέρνηση της ΝΔ «που διέλυσε τις υποδομές που αφήσαμε»-Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το τραγικό περιστατικό

Ο θάνατος τουρίστριας στην παραλία της Αστρίδας στη Θάσο την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 και οι ελλείψεις που (ξανα)αποκαλύφθηκαν στο προσωπικό του ΕΚΑΒ και στους ναυαγοσώστες [διαβάστε εδώ] προκάλεσε την αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ασκώντας με μια αιχμηρή ανακοίνωση δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση της ΝΔ «που διέλυσε τις υποδομές που αφήσαμε», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η λογική του “πάμε κι όπου βγει“, που κυριάρχησε στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, είναι ανάγκη να μην εγκαθιδρυθεί ως κυρίαρχη στην καθημερινότητά μας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Δεν άργησαν να αποκαλυφθούν οι καταστροφικές πολιτικές στον χώρο της υγείας από τη ΝΔ και στην περιοχή μας. Τουρίστρια άφησε την τελευταία της πνοή σε παραλία της Θάσου, αφού για πενήντα ένα λεπτά καθυστέρησε το μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει πλέον στο νησί.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε το ΕΚΑΒ της Θάσου και το στελέχωσε έτσι ώστε μέχρι το 2019 λειτουργούσε με δύο ασθενοφόρα στις βάρδιες καθημερινά.

Η ΝΔ διέλυσε τις υποδομές που αφήσαμε και οι ελλείψεις και η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης αναδεικνύονται πια με τραγικό τρόπο.

Αυτοί που υποκρίνονται ότι κόπτονται για την «ανάπτυξη» και τον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της χώρας και της περιοχής μας, φρόντισαν επί τέσσερα χρόνια να βάζουν εμπόδια, με αποτέλεσμα σήμερα να δυσφημίζεται το νησί μας ως ανασφαλής προορισμός.

Η λογική του «πάμε κι όπου βγει», που κυριάρχησε στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, είναι ανάγκη να μην εγκαθιδρυθεί ως κυρίαρχη στην καθημερινότητά μας.

Εμείς πάντως είμαστε απέναντι, γιατί αυτή η λογική του παραλόγου είναι απέναντι στις ανάγκες του ελληνικού λαού.