ΚΚΕ Καβάλας για τον τραγικό θάνατο τουρίστριας στη Θάσο: Τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα συνεχίζονται…

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του κόμματος και οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης Θάσου ζητούν την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ στο νησί-Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ Καβάλας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ και οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης Θάσου του κόμματος για τον θάνατο τουρίστριας στη Θάσο [διαβάστε εδώ].

Αναζητώντας τις αιτίες που οδήγησαν στο τραγικό περιστατικό, το κόμμα επισημαίνει ότι «τα τελευταία δέκα και παραπάνω χρόνια, με όλες τις κυβερνήσεις, οι προσλήψεις είναι λιγότερες από τις συνταξιοδοτήσεις στο ΕΚΑΒ», προσθέτοντας ότι πάνω σε τέτοια περιστατικά «η νέα κυβέρνηση θα επιχειρήσει να στήσει το “αφήγημά” της για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Καβάλας

Τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα συνεχίζονται και μόνο ο λαός και το εργατικό κίνημα με την πάλη, τη διεκδίκηση και την οργάνωσή τους, μπορούν να ορθώσουν τοίχο προστασίας.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή -στη Θάσο αυτή τη φορά- περιμένοντας το ασθενοφόρο. Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο αυτό που φωνάζουν εδώ και καιρό ο λαός και οι εργαζόμενοι της Θάσου: «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Τα τελευταία δέκα και παραπάνω χρόνια, με όλες τις κυβερνήσεις, οι προσλήψεις είναι λιγότερες από τις συνταξιοδοτήσεις στο ΕΚΑΒ. Ο μισθός για τους ελάχιστους πρωτοδιόριστους είναι τόσος, που στα νησιά δε φτάνει για να πληρώσουν ούτε το κατάλυμα.

Λίγες μέρες πριν, το σωματείο και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ κρούανε το κώδωνα του κινδύνου στον Δήμαρχο της Θάσου. Από τότε που φτιάχτηκε ο τομέας του ΕΚΑΒ στη Θάσο λειτουργεί με ένα ασθενοφόρο εκτός από μια-δυο μέρες τη βδομάδα, που μόνο τα απογεύματα είναι δύο. Σταθμός υπάρχει μόνο στον Πρίνο και πολλές από τις κλήσεις για βοήθεια είναι 40 και 50 χιλιόμετρα από το σταθμό του ΕΚΑΒ.

Προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης που ήρθε στο νησί δεν είπε κουβέντα για αυτά τα προβλήματα, γιατί από τη χρηματοδότηση της υγείας, την κάλυψη κενών και υποδομών, δεν κερδίζουν οι επενδυτές στον τουρισμό. Πάνω στην υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση και την εγκατάλειψη των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, η νέα κυβέρνηση θα επιχειρήσει να στήσει το «αφήγημά» της για την παραπέρα εμπορευματοποίηση.

Οι ζωές μας δεν έχουν περιθώριο για καμιά αναμονή, για καμιά ανοχή!

Άμεσα να προχωρήσει η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ στη Θάσο, η ανάπτυξη νέου σταθμού του ΕΚΑΒ από την άλλη πλευρά του νησιού, η ανανέωση και πλήρης τεχνική υποστήριξη του στόλου με τον αναγκαίο αριθμό σύγχρονων επίγειων-πλωτών-εναέριων ασθενοφόρων μέσων.