Μουριάδης προς Ιωσηφίδου: Η έφεση δεν έγινε για την Ακτή Καλαμίτσας αλλά για το πεζοδρόμιό της…

Απάντηση του Δημάρχου Καβάλας προς την επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Δημιουργίας» αναφορικά με την κυριότητα της έκτασης και τον λόγο που ο Δήμος Καβάλας άσκησε έφεση σε δικαστική απόφαση

Ακατανόητους χαρακτηρίζει τους οι πανηγυρισμούς της δημοτικής συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Δημιουργίας», έτσι όπως εκφράστηκαν σε ανακοίνωσή της για την Ακτή Καλαμίτσας [διαβάστε την πατώντας εδώ] ο Δήμαρχος Καβάλας.

Ο Θόδωρος Μουριάδης με δική του ανακοίνωση – απάντηση αφού επαναλαμβάνει ότι είναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στην ΕΤΑΔ, τονίζει ότι η έφεση που άσκησε ο Δήμος Καβάλας, και η οποία ερμηνεύτηκε από την ίδια ως δικαίωση της θέσης της για διεκδίκηση από τον Δήμο του ακινήτου, δεν αφορά στην κυριότητα του συνόλου της εν λόγω περιοχής, αλλά μόνο στην κυριότητα της έκτασης που καταλαμβάνει το πεζοδρόμιο κατά μήκος της Ακτής.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Στους ισχυρισμούς της επικεφαλής της παράταξης «Ώρα δημιουργίας», Αναστασίας Ιωσηφίδου, σχετικά με την κυριότητα της Ακτής Καλαμίτσα, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, απαντά τα εξής:

Όπως είναι στους πάντες γνωστό, τα τελευταία 38 χρόνια, το 1985, το Τουριστικό Δημόσιο Κτήμα της Ακτής Καλαμίτσα, η οποία ήταν στην κυριότητα του ΕΟΤ, παραχωρήθηκε για 30 χρόνια, μέχρι το 2015, για χρήση, στον Δήμο Καβάλας.

Πολύ πριν τη λήξη της περιόδου παραχώρησης, τόσο επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή, όσο και επί δημαρχίας Δήμητρας Τσανάκα, ο Δήμος Καβάλας κατέθεσε διαδοχικά αιτήματα παράτασης της περιόδου παραχώρησης.

Το σχετικό αίτημα καταφαίνεται στην επιστολή του 2013 του τότε δημάρχου Κωστή Σιμιτσή προς την ΕΤΑΔ .

Επίσης, καταγράφεται σε επιστολή προς την ΕΤΑΔ του τότε Αντιδημάρχου της διοίκησης Τσανάκα Φίλιππου Φιλιππίδη το 2014, και ακόμη καθαρότερα σε επιστολή προς την ΕΤΑΔ της τότε δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, το 2015, την οποία και δημοσιοποιούμε .

Τέλος, στις 11 Απριλίου του 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο (αριθ. απόφασης 261/2016) αποφάσισε την υποβολή αίτησης του Δήμου Καβάλας για παραχώρηση χρήσης του ακινήτου της Ακτής Καλαμίτσας

Η κ. Ιωσηφίδου και ήταν παρούσα στη συνεδρίαση και ψήφισε θετικά, όπως φαίνεται στα πρακτικά που επίσης δημοσιοποιούμε.

Όπως αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής, εάν η Ακτή Καλαμίτσα βρισκόταν στην κυριότητα του Δήμου, δεν θα υπήρχε ποτέ η ανάγκη παραχώρησής της από την ΕΤΑΔ, γεγονός που γνωρίζει ΑΡΙΣΤΑ η κ. Ιωσηφίδου, κι ως εκ τούτου η παραπάνω απάντηση ας χαρακτηριστεί ως μη οφειλόμενη.

Είναι, τέλος ακατανόητοι οι πανηγυρισμοί της κ. Ιωσηφίδου για την έφεση του Δήμου σε δικαστική απόφαση, διότι σίγουρα, διαβάζοντας τα σχετικά κείμενα, αντιλήφθηκε ότι η έφεση δεν αφορά στην κυριότητα του συνόλου της εν λόγω περιοχής, αλλά μόνο στην κυριότητα της έκτασης που καταλαμβάνει το πεζοδρόμιο κατά μήκος της Ακτής».