ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Ντροπή για ένα πολιτισμένο κράτος να πεθαίνουν άνθρωποι στις καρότσες αυτοκινήτων επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής με αφορμή τα νέα περιστατικά μη έγκαιρης εξυπηρέτησης των πολιτών και εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ως αποτέλεσμα των εγκληματικών επιλογών και παραλείψεων της κυβέρνησης της ΝΔ στο χώρο της υγείας, χαρακτηρίζει τα περιστατικά όπου άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους περιμένοντας να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Με ανακοίνωση της τονίζει ότι τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα και ότι περιμένει από τον Πρωθυπουργό να ανακοινώσει άμεσα προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη των αναγκών στο ΕΚΑΒ.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Κως, Χαλκιδική, Νέα Μάκρη, Θάσος, Περιστέρι, Εύβοια, Λέσβος. Κάθε μέρα, σε όλη τη χώρα συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι περιμένοντας ένα ασθενοφόρο.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Πρόκειται για το αποτέλεσμα εγκληματικών επιλογών και παραλείψεων της κυβέρνησης της ΝΔ στη Υγεία.

Είναι ντροπή για ένα πολιτισμένο κράτος εν έτει 2023 να πεθαίνουν άνθρωποι στις καρότσες αυτοκινήτων επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα να τους μεταφέρουν έγκαιρα σε ένα νοσοκομείο.

Το μόνο που έχει να κάνει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις είναι να ανακοινώσει όλες τις προσλήψεις και την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέσων που χρειάζεται άμεσα το ΕΚΑΒ. Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».