«Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού»: Αναρχικοί της Καβάλας ανήρτησαν πανό στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου [φωτογραφίες]

Όλοι οι πρόσφατοι «τυχαίοι» θάνατοι στο «προσκήνιο» με αφορμή την παράσταση Κακλέα που ανέβηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων

Το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου 2023, για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά, σημειώθηκε το «αδιαχώρητο» στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων για την παράσταση Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού του Ντάριο Φο.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο, ανέβηκε στην Καβάλα στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων και οι Αναρχικοί της Καβάλας πραγματοποίησαν τη δική τους «παρέμβαση», με αφορμή το έργο.

Συγκεκριμένα, Αντιεξουσιαστές και Αντιεξουσιάστριες από το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας ανήρτησαν πανό στην είσοδο του αρχαίο θεάτρου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους θεατές με «αιχμή» το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο με εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Πύλου και συνθήματα όπως «Γέμισε η Μεσόγειος κορμιά μεταναστών/είναι και οι Έλληνες φονιάδες των λαών».

Υπενθυμίζεται ότι το ιδιαίτερα καυστικό θεατρικό έργο του Ντάριο Φο πραγματεύεται τον «τυχαίο θάνατο» ενός Ιταλού αναρχικού στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στο Μιλάνο της Ιταλίας και «κατακεραυνώνει» τον ρατσισμό, τον φασισμό, τη μισαλλοδοξία και την κρατική βία.

Με το πέρας της παράστασης, το πανό των Αναρχικών της Καβάλας μεταφέρθηκε στην περίφραξη του Κέντρου Υγείας [πρώην ΙΚΑ] Καβάλας.