Η Καβάλα Μπροστά: Ένας προπονητής στίβου και ομοσπονδιακός διαιτητής ποδοσφαίρου στον συνδυασμό του Γιάννη Εριφυλλίδη

Ποιός είναι ο Φώτης Καμπερίδης που «κατεβαίνει» ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό

Ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός «Η Καβάλα Μπροστά» ανακοίνωσε ότι ο Φώτης Καμπερίδης «συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής τον Γιάννη Εριφυλλίδη.

Αντί βιογραφικού, η Φώτης Καμπερίδης μάς συστήνεται σε πρώτο πρόσωπο:

«Γεννήθηκα το 1985 και μεγάλωσα στην Καβάλα, στη συνοικία των Σφαγείων όπου ζω μέχρι και σήμερα.

Από μικρή ηλικία είχα μεγάλη έφεση και αγάπη για τον αθλητισμό. Από την ηλικία των 5 ετών και μέχρι τα 13 έτη μου ασχολήθηκα με το μπάσκετ στις ομάδες των Λιπασμάτων και του Αστέρα Καβάλας. Στα 13 με κέρδισε ο κλασικός αθλητισμός ως αθλητή του άλματος εις τριπλούν με μεγάλες διακρίσεις σε διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα. Υπήρξα αθλητής και των τριών συλλόγων του κλασικού αθλητισμού της Καβάλας (ΑΟΚ, ΟΚΑΚ, ΟΚΑΦ).

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως προπονητής του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού «Φίλιππος Καβάλας». Το 2007 πήρα το πτυχίο της διαιτησίας ποδοσφαίρου, την οποία με μεγάλη επιτυχία εξασκώ μέχρι και σήμερα, καθώς υπήρξα ομοσπονδιακός διαιτητής για 13 χρόνια, με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή μου τη σεζόν 2020-2021 στην υψηλότερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, τη Super League.

Επίσης, έχω τελειώσει με επιτυχία τις σχολές διαιτησίας μπάσκετ, γραμματείας μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ και είμαι κριτής κολύμβησης και στίβου, ιδιότητες τις οποίες εξασκώ μέχρι και σήμερα.

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο της Καβάλας (Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών και Επιχειρησιακής Πληροφορικής από το 2004 έως το 2008, ολοκληρώνοντας με επιτυχία (ως υπότροφος) τις σπουδές μου. Από το 2018 έως το 2020 σπούδασα στο Δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας, αποφοιτώντας από το Τμήμα Προπονητή Αθλημάτων με την αντίστοιχη πιστοποίηση. Από το 2020 έως το 2022 σπούδασα και πάλι στο Δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας, αποφοιτώντας με επιτυχία από το Τμήμα Βοηθού Φυσικοθεραπείας».

«Πιστεύουμε ότι η λαμπρή πορεία του στον αθλητισμό, ως αθλητής, προπονητής και διαιτητής, η σημαντική και αναγνωρισμένη προσφορά του σε πληθώρα αθλημάτων, ο ακέραιος χαρακτήρας, η πολύπλευρη προσωπικότητα, η διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά και η μεγάλη αγάπη του για την Καβάλα καθιστούν τον Φώτη Καμπερίδη πολύτιμο συνεργάτη για την υλοποίηση του προγράμματός μας, ιδιαίτερα στον τομέα του αθλητισμού, καθώς και για την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για την Καβάλα. Φώτη, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού.