ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Από… Δευτέρα τα σπουδαία για τη Συμπαράταξη Πολιτών

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Κώστας Μορφίδης μιλά για την αδυναμία να καταλήξει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στις υποψηφιότητες για τους δήμους της ΠΕ Καβάλας, με εξαίρεση τον δήμο Νέστου

Δε βγήκε λευκός καπνός από τη συνέλευση των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προκειμένου να διαμορφωθεί ο χάρτης των υποψηφίων δημάρχων με τη στήριξη του κόμματος στους δήμους Καβάλας, Παγγαίου και Θάσου, με εξαίρεση τον Δήμο Νέστου εκεί όπου αποφασίστηκε να ηγηθεί ο Γιάννης Ταστσόγλου.

Όπως δήλωσε στον Alpha Radio ο Κώστας Μορφίδης: «Δεν κατέληξε η συνεδρίαση, πάντα τα συζητάμε πάρα πολύ τα θέματά μας και έχουμε ανανεώσει το ραντεβού μας στη συνέλευση της Δευτέρας 31/7/2023. Δεν καταλήξαμε σε μια συνθετική λύση, αλλά νομίζω ότι επειδή ο χρόνος έτσι κι αλλιώς πιέζει, τη Δευτέρα θα καταλήξουμε σε αποφάσεις».

Για την περιφέρεια ΑΜΘ

«Για την περιφέρεια δεν αποφασίζουμε εμείς, η Πολιτική Γραμματεία έχει πάρει την ευθύνη αυτή, αυτό πιθανό να γίνει και σήμερα ( χθες), επειδή συνεδριάζει η Π.Γ.  Η κομματική οργάνωση θα εμπλακεί, όταν θα ανακοινωθεί ο υποψήφιος ή η υποψήφια περιφερειάρχης. Στην πρόταση της ΠΓ είναι και η κ. Ελευθεριάδου, μένει να δούμε πώς θα καταλήξει η συζήτηση».

Για το δήμο Νέστου και το δήμο Θάσου

«Στο δήμο Νέστου ο Γιάννης Ταστσόγλου είναι στην απόφαση της ΟΜ και προχωρά στη σύσταση του ψηφοδελτίου. Στο δήμο Θάσου έγινε μια προσπάθεια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, η οποία από ότι φαίνεται δεν ευδοκίμησε.  Αυτή τη στιγμή συζητάνε τη δυνατότητα της αυτόνομης καθόδου».

Για το δήμο Παγγαίου

«Στο δήμο Παγγαίου υπάρχει η πρόταση συνεργασίας με το ανεξάρτητο  ψηφοδέλτιο της κ. Βαρύτη, θα το συζητήσουμε, νομίζω ότι υπάρχει μια θετική πρώτη άποψη γι αυτή τη συνεργασία».

Για το δήμο Καβάλας

«Η Συμπαράταξη Πολιτών θα συνεχίσει να υπάρχει, ακόμη και αν δεν κατέβει στις εκλογές. Αυτή είναι η απόφαση της Συμπαράταξης. Είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια που κάνει ο Νίκος Μουρτασάγας και μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα πρέπει να μας απαντήσει αν μπορεί να φτιάξει ψηφοδέλτιο. Οπότε, την Δευτέρα θα γνωρίζουμε. Η πίεση καμιά φορά καθυστερεί τις αποφάσεις, μέχρι τώρα όλοι μας ασχολούμασταν με τις εθνικές εκλογές και αφήσαμε πίσω τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση. Ίσως αυτό να το πληρώσουμε και το λέω στο πλαίσιο της αυτοκριτικής μας, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά».