Περιφερειακές εκλογές 2023: Αυτός είναι ο «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Για πρώτη φορά επικεφαλής περιφερειακής παράταξης για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη θα είναι από τη Δράμα-Ποιος είναι ο Δαμιανός Καγγελίδης

Με απόφαση της εκλογικής επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε τη στήριξή του στον Δαμιανό Καγγελίδη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Καγγελίδης είναι οδοντίατρος και κατάγεται από τη Δράμα. Στις εκλογές του Μάϊου του 2023 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στη γενέτειρά του, όπου ήρθε τρίτος με 2.764 ψήφους.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά επικεφαλής περιφερειακής παράταξης για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη θα είναι από τη Δράμα.

Λίγα λόγια για τον Δαμιανό Καγγελίδη

Ο Δαμιανός Καγγελίδης γεννήθηκε το 1984 στη Δράμα. Μεγάλωσε στα Κύργια από όπου αποφοίτησε από το Γυμνάσιο το 1999. Το 2002 αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Δράμας και εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Ασχολήθηκε ενεργά με την ΠΑΣΠ οδοντιατρικής όπου εκλέχτηκε κατ’ επανάληψη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών και στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος.

Το 2005 εκλέχτηκε στην Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Αν. Μακεδονίας-Θράκης, θέση που υπηρέτησε ως το 2009. Το 2008 αποφοίτησε από τη Σχολή και το 2009 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Τη διετία 2010-2012 παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Από το 2009 ασκεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου ως ελεύθερος επαγγελματίας.

*Φωτογραφία: evrosonline.gr