Γιάννης Εριφυλλίδης: Προφανώς η βλάβη στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της Ραψάνης δεν εκδηλώθηκε σήμερα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά» ζητάει υπεύθυνη ενημέρωση για το περιστατικό, γιατί «με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε και δεν ολιγωρούμε»

Υπεύθυνη ενημέρωση για τη βλάβη στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της Ραψάνης [διαβάστε εδώ] ζητάει ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά», Γιάννης Εριφυλλίδης, ενώ παράλληλα ρωτάει τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας και της ΔΕΥΑΚ ποια ώρα σημειώθηκε η βλάβη και αν υπήρχε διαρροή λυμάτων όταν ο κόσμος βρίσκονταν το πρωί στη θάλασσα.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Εριφυλλίδη για το περιστατικό

Δήμος Καβάλας και ΔΕΥΑΚ ανακοίνωσαν σήμερα το μεσημέρι βλάβη στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της Ραψάνης, συγκεκριμένα, θραύση και των δύο κλάδων του αγωγού, συνεπεία της οποίας αναμενόταν διαρροή λυμάτων στη θαλάσσια περιοχή. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ εργάζονταν πυρετωδώς κάτω από εξοντωτικές συνθήκες  για να αποκαταστήσουν τη βλάβη, ενώ τοποθετήθηκε και απαγορευτική κορδέλα κατά μήκος της παραλίας, η οποία όμως μέχρι το μεσημέρι ήταν γεμάτη από λουόμενους!

Επισημαίνουμε ωστόσο ότι συνεργείο της ΔΕΥΑΚ βρισκόταν στο σημείο εδώ και δύο ημέρες. Προφανώς η βλάβη δεν εκδηλώθηκε σήμερα, ειδάλλως για ποιον λόγο σκάφτηκε όλο το έδαφος δίπλα και πλέον και μπροστά από το αντλιοστάσιο; Οι λουόμενοι από νωρίς χθες το πρωί διαμαρτύρονταν για έντονη δυσοσμία, αλλά και για μεγάλη θολότητα της θάλασσας, μη βλέποντας όμως κάποια απαγορευτική σήμανση και κάτω από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες έκαναν το μπάνιο τους.

Ρωτάμε λοιπόν την απερχόμενη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, ποια ώρα σημειώθηκε η βλάβη; Τι είδους εργασίες εκτελούσε το συνεργείο πριν παρουσιαστεί η ρωγμή του αγωγού; Απευθύνουμε το ερώτημα αυτό, επειδή εκτιμούμε ότι όταν σημειώνεται μια βλάβη σε τόσο κοντινό σημείο σε μια πολυσύχναστη παραλία, είναι επιβεβλημένο να απαγορεύεται στους λουόμενους η κολύμβηση μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, κάτι που δεν έγινε, με ευθύνη αποκλειστικά της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Περιμένουμε υπεύθυνη ενημέρωση, γιατί με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε και δεν ολιγωρούμε.