Γιάννης Εριφυλλίδης: Ουδέποτε υπέγραψα προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένουμε ένας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ συνδυασμός!

Ο υποψήφιος Δήμαρχος «ξεκαθαρίζει» το τοπίο μετά την ανακοίνωση της στήριξής του από το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης των μελών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Καβάλα

Το απόγευμα της Τετάρτης 9 Αυγούστου 2023 το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης των οργανώσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δήμου Καβάλας ανακοίνωσε ότι η πλειοψηφία των μελών αποφάσισε τη στήριξη στον ανεξάρτητο συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά» με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας τον Γιάννη Εριφυλλίδη [διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση πατώντας εδώ].

Λίγες ώρες μετά, ο ίδιος ο Γιάννης Εριφυλλίδης εξέδωσε μία μακροσκελή ανακοίνωση, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι ο συνδυασμός του ήταν και παραμένει ανεξάρτητος, και δεν θα γίνει «εργαλείο» κανενός κόμματος!

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανάρτησης Εριφυλλίδη:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ρίξω περισσότερο φως σε ορισμένα σημεία της ανακοίνωσης του Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης των Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σχετικά με τη στήριξη του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά».

Στο πλαίσιο των επαφών που είχα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021 με υψηλόβαθμα στελέχη ΟΛΩΝ ανεξαρτήτως των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, μου ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας η κατάθεση των προγραμματικών μου θέσεων, οι οποίες ενδεχομένως θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση συνεργασίας μας για τις δημοτικές εκλογές.

Η επιστολή αυτή που εστάλη στον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και στη Συμπαράταξη Πολιτών απηχεί τις δικές μου σκέψεις-θέσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση (και όχι τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ) και στη συνέχεια αποτέλεσε τη βάση για τη σύνταξη της προγραμματικής διακήρυξης αρχών του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά», η οποία παρουσιάστηκε σε όλους τους Καβαλιώτες τον Νοέμβριο του 2022.

Από τον Δεκέμβριο του 2021 και μέχρι σήμερα ουδέποτε κλήθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σε κάποια επίσημη συνάντηση. Επομένως, προς άρση οποιασδήποτε παρανόησης, είναι προφανές ότι δεν υπήρξε ποτέ διαπραγμάτευση ή υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά» που προέρχονται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν στον συνδυασμό μας αυτοβούλως ως δημότες Καβάλας και όχι με την εντολή του κόμματός τους, όπως ακριβώς και όλα τα άλλα μέλη του συνδυασμού μας.

Μας τιμά η στήριξη της πλειοψηφίας των μελών της συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίον δεν έχω κάποια επίσημη ενημέρωση). Η στήριξη αυτή βέβαια δεν σημαίνει ότι ο συνδυασμός «Η Καβάλα Μπροστά» χάνει ούτε κατ’ ελάχιστον τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ χαρακτήρα του ή μετατρέπεται σε «εργαλείο» οποιουδήποτε κόμματος.

Καλώ για μια ακόμη φορά δημοσίως και ΟΛΑ τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου με τα οποία έχω έλθει σε επαφή τα τελευταία δύο χρόνια, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Μέρα25, Πλεύση Ελευθερίας, ΚΚΕ, να συμπορευτούν με τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ συνδυασμό μας για να ενισχύσουν την ολοένα αυξανόμενη δυναμική μας και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να επιτύχουμε την ανατροπή του καθεστώτος μετριότητας της απερχόμενης Διοίκησης Μουριάδη και τη Νέα Αρχή για την Καβάλα.

Γιάννης Εριφυλλίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας
με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά»