Γεσθημανή Καραβίδα: Το όνειρο για μια Δημοτική Πινακοθήκη στην πόλη της την «έφερε» στην «Καβάλα Μπροστά»

Ποια είναι η Γεσθημανή Καραβίδα η οποία συστρατεύεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας, Γιάννη Εριφυλλίδη

Η ζωγράφος, Γεσθημανή Καραβίδα συστρατεύεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας, Γιάννη Εριφυλλίδη.

«Πιστεύουμε ότι η αναγνωρισμένη καλλιτεχνική σταδιοδρομία, η δυναμική προσωπικότητα και ταυτόχρονα η ευαισθησία, το ομαδικό πνεύμα που τη χαρακτηρίζει, η διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά και η μεγάλη αγάπη της για την Καβάλα καθιστούν τη Γεσθημανή Καραβίδα πολύτιμη συνεργάτιδα για την υλοποίηση του προγράμματός μας για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στον τομέα των εικαστικών τεχνών, με βασικό στόχο την ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης στον χώρο των παλαιών Δικαστηρίων ή στην οικία Κραντονέλλη και την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή στον Δήμο Καβάλας. Γεσθημανή, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας» αναφέρει ο κ. Εριφυλλίδης στο μήνυμά του.

Η Γεσθημανή συστήνεται με δικά της λόγια

Γεννήθηκα και έζησα στην Καβάλα, όπου και πήρα τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής. Το 2009 μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη, όπου παρακολούθησα για ένα διάστημα μαθήματα αγιογραφίας. Εν συνεχεία, ασχολήθηκα με τη φωτορεαλιστική ζωγραφική και θεωρούμαι αυτοδίδακτη. Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιώ είναι λάδια σε καμβά και χαρτί. Εμπνέομαι ως επί το πλείστον από τη φύση. Κύριο θέμα που με χαρακτηρίζει στα περισσότερα έργα μου είναι οι θαλασσογραφίες με τους φάρους.

Είμαι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το 2013 απέσπασα το Β΄ Βραβείο σε διαγωνισμό του συλλόγου. Είμαι επίσης μέλος του Τ.Ε.Π.Ε. (Τομέας Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών ΓΝΘ «Παπαγεωργίου») και της Διεθνούς Ένωσης Τεχνών (International Art Union).

Έχω συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Έχω κάνει 5 ατομικές εκθέσεις, ξεκινώντας με την πρώτη στη γενέτειρά μου το 2013. Έργα μου βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Αγαπώ την πόλη μου και θα ήθελα όσον αφορά τα εικαστικά να υπάρξουν χώροι, ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν αξιόλογοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, θέλω να δημιουργηθεί μία Δημοτική Πινακοθήκη. Εμπιστεύομαι τους νέους ταλαντούχους ανθρώπους με όραμα και όρεξη για δημιουργία, γι’ αυτό επέλεξα να πορευτώ με την παράταξη «Η Καβάλα Μπροστά» του κυρίου Γιάννη Εριφυλλίδη.