Βασίλης Λιόγκας: Γιατί στηρίζω Θόδωρο Μουριάδη

Το τρίπτυχο «ήθος-εντιμότητα-ανιδιοτέλεια» που χαρακτηρίζει τον νυν Δήμαρχο και η συμβολική αναγραφή του ονόματος του πρώην αυτοδιοικητικού στο ψηφοδέλτιο του Σύγχρονου Δήμου

Το βράδυ της Δευτέρας 28 Αυγούστου 2023 ο Θόδωρος Μουριάδης ανακοίνωσε από το «Ακόντισμα» της Νέας Καρβάλης 55 νέους υποψηφίους της παράταξης «Σύγχρονος Δήμος» [διαβάστε όλα τα ονόματα πατώντας εδώ].

Από τα νέα ονόματα που ανακοινώθηκαν, αίσθηση προκαλεί η περίληψη στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του Δημάρχου Καβάλας ο Καβαλιώτης Μηχανολόγος Μηχανικός Βασίλης Λιόγκας, ένα πρόσωπο με μακρά και σημαντική πορεία στο αυτοδιοικητικό «τερέν» του Δήμου.

Για μια δεκαετία περίπου ο Βασίλης Λιόγκας ηγούνταν της δημοτικής παράταξης «ΔΑΣ» [Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση, με τη στήριξη του ΚΚΕ] και ως επικεφαλής είχε έντονη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας από το 2002 έως και το 2014.

Την τελευταία δεκαετία ωστόσο, ο κ. Λιόγκας «απέχει» από την πολιτική. Σημερα είναι Υποψήφιος Διδάκτορας Κυκλικής Οικονομίας, ενώ ως στέλεχος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην ΕΕ, ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση παρουσίασης στο «Ακόντισμα», ο Βασίλης Λιόγκας έδωσε το «παρών» μέσω βίντεο-κλήσης από τις Βρυξέλλες, ξεκαθαρίζοντας ότι η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο έχει συμβολικό χαρακτήρα στήριξης στον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Βασίλης Λιόγκας εξηγεί σήμερα γιατί στηρίζει τον νυν Δήμαρχο Καβάλας:

«Αν και από μακριά τα τελευταία 10 χρόνια, δεν έπαψα να ενδιαφέρομαι και να νοιάζομαι για τις εξελίξεις στην πόλη μας. Άλλωστε πολλά θέματα που μας απασχολούσαν τις τρεις τετραετίες που ήμουν δημοτικός σύμβουλος, παραμένουν ανοιχτά και επίκαιρα, ενώ νέες ανάγκες έχουν ανακύψει.

Ο Θόδωρος Μουριάδης:

  • Είναι ο μόνος απ’ όλους τους υποψήφιους δημάρχους που συγκεντρώνει (ταυτόχρονα) τρεις αρετές πολύ σημαντικές για μένα: ήθος, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια.
  • Είναι ο μόνος απ’ όσους φιλοδοξούν να διοικήσουν τον Δήμο, που βλέπει πιο μακριά από τις δοκιμασμένες και παρωχημένες συνταγές διαχείρισης του χτες, που επαναλαμβάνονται ανιαρά στα δημοσιευμένα προγράμματα, αν και αποτυχημένες και σε βάρος της κοινής ωφέλειας.
  • Είναι ο μόνος που συνειδητά, ή έστω και διαισθητικά, πιστεύει σε μια έξυπνη, βιώσιμη και ανθεκτική πόλη, αντιμέτωπη με τις σύγχρονες προκλήσεις ραγδαίας αστικοποίησης, αποβιομηχάνισης και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής. Βιώσιμη, με την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης, δηλαδή με όρους οικονομικής ευημερίας των δημοτών, ορθολογικής εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων με σεβασμό στο περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, και κυρίως με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.
  • Δημιούργησε έναν γνήσια πολυσυλλεκτικό συνδυασμό με πολλούς αξιόλογους συμπολίτες. Αναδύεται ένας κόσμος που εμπνέεται από το παρελθόν, επιζητεί την δημιουργία στις νέες συνθήκες και ευελπιστεί ότι δεν θα έχει τη μοίρα του παραμερισμένου επαρχιώτη, αλλά του ισότιμου συνομιλητή στις αποφάσεις για το μέλλον της πόλης. Αν στηριχτεί σ’ αυτούς και τους εμπνεύσει, μπορεί να ξεκινήσει την αναγέννηση της Καβάλας και να απογειώσει την ανάπτυξή της.

Προσωπικά, θα περιοριστώ στην υποστήριξη της προσπάθειάς του από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκομαι, χωρίς καμιά φυσική παρουσία και καμιά προσδοκία, παρά μόνο με την απλή συμβολική αναγραφή του ονόματός μου στο ψηφοδέλτιο του Σύγχρονου Δήμου.

Του εύχομαι καθαρή επανεκλογή και θα συνεχίσω να ενεργώ, όπως έκανα πάντα, για το συλλογικό συμφέρον των κατοίκων της Καβάλας».