«Σαφής επιλογή»! Ο Παύλος Γεωργιάδης στηρίζει ξεκάθαρα τον Μάκη Παπαδόπουλο

Γραπτή δήλωση του δικηγόρου και πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ενόψει των Δημοτικών Εκλογών - Ποιο το «μήνυμά» του προς τον Θόδωρο Μουριάδη

Θέση για πρώτη φορά μετά από χρόνια «σιωπής» παίρνει ο Παύλος Γεωργιάδης, εκφράζοντας με γραπτή δήλωσή του τη σαφή στήριξή του στη δημοτική παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας» και στον υποψήφιο Δήμαρχο Μάκη Παπαδόπουλο.

Ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας δηλώνει με παρρησία ότι ο κ. Παπαδόπουλος «μπορεί με την εκλογή του να είναι ο Δήμαρχος που έχει ανάγκη αυτήν τη στιγμή ο Δήμος μας», ενώ δεν παραλείπει, στο τέλος της δήλωσής του, να στείλει το δικό του «μήνυμα» προς τον Θόδωρο Μουριάδη, με τον οποίο, άλλωστε, συνυπήρξαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ως μέλη της Διοίκησης Σιμιτσή.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης σπεύδει να τιτλοφορήσει τη δήλωσή του με δύο λέξεις γεμάτες νόημα: «Σαφής επιλογή»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της γραπτής δήλωσης Γεωργιάδη:

Σαφής επιλογή

«Όλο αυτό το διάστημα δοκιμάστηκαν οι τακτικές και η στρατηγική όσων επέλεξαν να εκτεθούν ως υποψήφιοι δήμαρχοι στη βάσανο της λαϊκής ετυμηγορίας. Αναζήτησαν παράλληλα τα κατάλληλα εκείνα πρόσωπα για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό τους, σε μία περίοδο που το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον δυσχεραίνουν τη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες.

Στη συνήθη, μάλιστα, προετοιμασία των υποψηφίων δημάρχων και στην προσπάθεια συγκρότησης των συνδυασμών τους θα πρέπει, λογικά, να έχουν συνυπολογίσει την καλύτερη εκμετάλλευση του χρόνου μέχρι την εκλογική αναμέτρηση, παράλληλα και με τις απαιτήσεις της νέας νομοθετικής ρύθμισης.

Ιδού τώρα, «πεδίον δόξης λαμπρόν» για όλους τους έχοντες «κοινόν νουν» που θα ζητήσουν την ψήφο μας, να αποβάλουν εγωισμούς, τακτικισμούς, προσωπικά μικροσυμφέροντα και στρατηγικές που ουσιαστικά έχουν αδρανοποιήσει αν όχι εξαφανίσει κάθε στοιχείο προόδου και ευημερίας για τον τόπο  μας.

Και  η επιλογή του ψηφοφόρου θα πρέπει να αποτελεί επιβράβευση αυτών που θα πείσουν ότι μπορούν να συνθέτουν γνώμες και απόψεις, ώστε τελικά οι όποιες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκεντρώνουν τη μείζονα αποδοχή, με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα για τα οποία θα κληθεί αυτό να δώσει λύσεις και να χαράξει ένα καλύτερο μέλλον για τους δημότες.

Μετά το πέρας της θητείας μου ως δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και παρά το γεγονός ότι εξακολούθησα τις δραστηριότητές μου ως ενεργός πολίτης, ουδέποτε έθεσα εκ νέου υποψηφιότητα, διατηρώντας πάντοτε διακριτική στάση και άποψη για τα θέματα του Δήμου μας.

Δεν προτίθεμαι να διατυπώσω ευθεία γνώμη, θετική ή αρνητική για την απερχόμενη διοίκηση, γιατί θεωρώ ότι ο κάθε δημότης κρίνει και επιλέγει έχοντας σχηματίσει την δική του άποψη.

Την  ώρα της τελικής επιλογής, τα δικά μου κριτήρια αφορούν στην προσωπική διαδρομή των υποψηφίων αλλά και την ανάλογη ετοιμότητα τους και την αντίστοιχη πολυεπίπεδη προετοιμασία τους, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΑΠΟΦΑΣΗ, ευχόμενος καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους.

Πιστεύω λοιπόν πως, μακριά από ελιτίστικες, και μάλιστα πρόσφατες, αναφορές των «επαϊόντων», για τα «προσόντα» ενός Δημάρχου, ο Μάκης Παπαδόπουλος μπορεί με την εκλογή του να είναι ο Δήμαρχος που έχει ανάγκη αυτήν τη στιγμή ο Δήμος μας.

Με συσσωρευμένη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, από τη θητεία του ως περιφερειακός σύμβουλος και στη συνέχεια ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης επί σειρά ετών, γνωρίζει πολύ καλά τις απαιτήσεις, τις ανάγκες αλλά και τις ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να πάει η Καβάλα μπροστά.

Σημαντικό, επίσης, κριτήριο το ότι δεν αναλώθηκε σε μία στείρα αντιπαράθεση αλλά πολλές φορές συνέβαλε, με μαχητική αλλά και εποικοδομητική στάση, στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων, κόντρα στο πολιτικό  κόστος.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» και στον ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και ΚΑΛΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ προς τον απερχόμενο Δήμαρχο:

Αγαπητέ κ. Μουριάδη, εν μέσω άλλων, η φράση σας «…τα νεκροταφεία είναι γεμάτα αναντικατάστατους…» που, ευκαίρως-ακαίρως, χρησιμοποιείτε, θεωρείτε ότι περιποιεί τιμή στο πρόσωπό σας και εκφράζει την ατομική σας ηθική;

Λυπούμαι αν είναι έτσι, γιατί εγώ αλλιώς σας γνώρισα»!

Παύλος Γεωργιάδης
Δικηγόρος
πρ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας