ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Καβάλας: Δίνουμε ραντεβού, όχι με την Ιστορία αλλά με το μέλλον· ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας!

Για την 3η του Σεπτέμβρη: Το μήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας για την Επέτειο 49 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου

3η Σεπτέμβρη 1974 // 3η Σεπτέμβρη 2023

49 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Σαράντα εννέα χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και μέχρι  σήμερα  στρατεύτηκαν και στελέχωσαν το κόμμα, πολλές και μεγάλες προσωπικότητες, σημαντικότερη όλων όμως, αυτή του ιδρυτή του, του Ανδρέα Παπανδρέου, που άφησε τη σφραγίδα του στο ΠΑΣΟΚ και άλλαξε τη φυσιογνωμία της χώρας. Εκατομμύρια Ελλήνων το πίστεψαν και το στήριξαν  και  ζήσαμε επί των ημερών διακυβέρνησης του μεγάλες και συγκινητικές στιγμές.

Στα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ έγιναν βαθιές τομές στη χώρα και την κοινωνία και άλλαξε η ζωή των πολιτών.

Ο απλός πολίτης  απέκτησε ελπίδα, αισιοδοξία και δικαίωμα στο όνειρο, η κοινωνία έζησε την πρόοδο και την ευημερία, τα εμφύλια πάθη ξεριζώθηκαν από τη συνείδηση  των Ελλήνων.

Η χώρα αναπτύχθηκε, εκσυγχρονίστηκε, μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δημιουργήθηκαν υποδομές και δόθηκαν ίσες ευκαιρίες σε όλους, αφού όλες οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ είχαν επίκεντρο τον πολίτη και αποσκοπούσαν στο συμφέρον του λαού.

Το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, είχε την τύχη να oδηγηθεί από σπουδαίους αρχηγούς και πρωθυπουργούς, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης, ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το ΠΑΣΟΚ, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, κινούνταν πάντα στον δρόμο της σοβαρότητας, της αξιοπρέπειας, της υπευθυνότητας και της εθνικής υπερηφάνειας, με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας. Γιατί το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε από τα σπλάχνα της κοινωνίας,  για να εκπροσωπεί τον λαό, μεγάλωσε με τη συμμετοχή και την συμπαράσταση του λαού,  κρίθηκε για τα λάθη και τις παραλείψεις του και είναι πάλι εδώ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη, για να πρωταγωνιστήσει ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου, ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις των καιρών σαν ένα σύγχρονο προοδευτικό ευρωπαϊκό κόμμα.

Και γιορτάζουμε την τεσσαρακοστή ένατη επέτειο από την ίδρυσή του, έχοντας τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, για να μπορούμε πάλι να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε…

Δίνουμε ραντεβού λοιπόν, όχι με την Ιστορία αλλά με το μέλλον, ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, κυρίως όμως για τους νέους και για την πατρίδα μας.

Αυτός ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο στόχος του ΠΑΣΟΚ»!!!

Νομαρχιακή Επιτροπή
ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Καβάλας