Εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διαδικασία

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου, τι ώρα ανοίγουν οι κάλπες και σε ποια σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας θα στηθούν

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη προέδρου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 08:00 και θα κλείσουν στις 20:00.

Αναλυτικά η διαδικασία

Πώς ψηφίζω για πρόεδρο;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2023 είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 08:00 μέχρι και τις 20:00.

Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Στη Καβάλα θα υπάρχουν 5 εκλογικά Κέντρα με 6 κάλπες:

  1. Διοικητήριο (2 κάλπες)
  2. Δημαρχείο Ελευθερούπολης
  3. Πρώην Δημαρχείο Φιλίππων
  4. Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούπολης
  5. Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Πρίνου Θάσου

Όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανα την Ελλάδα, ακόμη και αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 στις 16:00 ώρα Ελλάδας.