Διαμαντής Σταγγίδης: Με τον Γιάννη Εριφυλλίδη ήρθαμε σε επαφή λόγω της κοινής αγάπης μας για την Τέχνη!

Ο Καβαλιώτης εικαστικός, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά»

Οανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός «Η Καβάλα Μπροστά» ανακοίνωσε ότι ο Διαμαντής Σταγγίδης «συστρατεύεται» ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής τον Γιάννη Εριφυλλίδη.

Ο Διαμαντής Σταγγίδης μάς συστήνεται με τα δικά του λόγια:

«Είμαι ο Διαμαντής Σταγγίδης. Έχοντας υπόψη τα λόγια του Πλάτωνα “Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους”, τα λόγια του Περικλή “Δεν θεωρούμε φιλήσυχο αλλ’ άχρηστο αυτόν που δεν ασχολείται με τα κοινά”, αλλά και του Αριστοτέλη “Ο άνθρωπος, είναι «ζῶον πολιτικόν», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα “κοινά”.

Είμαι Δασολόγος, προϊστάμενος του τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας που έφτιαξε τους δασικούς χάρτες της Καβάλας.

Επίσης αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και υπεύθυνος του Εικαστικού Τμήματος. Ασχολούμαι από εσωτερική ανάγκη με τη ζωγραφική για πάνω από 40 χρόνια.

Με τον Γιάννη Εριφυλλίδη ήρθαμε σε επαφή λόγω της κοινής αγάπης μας προς την τέχνη. Τα όνειρά μας για τον πολιτισμό και το περιβάλλον συγκλίνουν, συνεπώς προχωράμε μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ».

«Πιστεύουμε ότι η επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στη νευραλγικής σημασίας Διεύθυνση Δασών Καβάλας, η μακρά και καταξιωμένη καλλιτεχνική πορεία του, η διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά, η καθαρή πολιτική σκέψη, η ευαισθησία και η μεγάλη αγάπη του για την Καβάλα καθιστούν τον Διαμαντή Σταγγίδη πολύτιμο συνεργάτη για την υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματός μας σε κάθε τομέα αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας – ιδιαίτερα για την πράσινη πολιτική, με βασικό στόχο την αύξηση της συνολικής επιφάνειας πρασίνου στα όρια του Δήμου Καβάλας, και για τις τέχνες και τον πολιτισμό στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στον τομέα των εικαστικών τεχνών, με βασικό στόχο την ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης στον χώρο των παλαιών Δικαστηρίων ή στην οικία Κραντονέλλη, και για την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για την Καβάλα. Διαμαντή, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού.