Ο απολογισμός του έργου του Δήμου Καβάλας στο Παληό [φωτογραφίες]

Συνάντηση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, με τους κατοίκους του οικισμού, όπου παρουσιάστηκαν οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα

Συνάντηση με τους κατοίκους του Παληού είχε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, πλαισιωμένος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ιακωβίδη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Απόστολο Χρόνη, προκειμένου να παρουσιάσει τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής και την αναβάθμιση των υποδομών στους τομείς της ύδρευσης και της οδικής ασφάλειας.

Παρεμβάσεις

Ο κ. Μουριάδης είπε επίσης ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης τάσης, σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, τη δημιουργία πυροφυλακείου, την εκπόνηση μελέτης εκκένωσης του οικισμού σε περίπτωση πυρκαγιάς και την αύξηση του αριθμού των ναυαγοσωστών στις παραλίες του Παληού.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ιακωβίδης, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 1,6 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Παληό, μέσα από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενώ τόνισε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στην έξοδο του Παληού προς τη Νέα Ηρακλείτσα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, υπογράμμισε πως πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη η σύμβαση του έργου “Ολοκλήρωση ενίσχυσης εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Παληού”, ύψους 1.150.000 ευρώ και ότι έχουν ήδη εγκατασταθεί πέντε (5) Τοπικά Συστήματα Ελέγχου και Ρύθμισης Πίεσης (ΤΣΕΡΠ) στο δίκτυο ύδρευσης.

Μετά τις παρεμβάσεις του Δημάρχου Καβάλας και των συνεργατών του, υποβλήθηκαν αρκετές ερωτήσεις διευκρινιστικού χαρακτήρα από τους παριστάμενους πολίτες για τα έργα που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν, και δόθηκε η υπόσχεση από τον κ. Μουριάδη ότι το επόμενο διάστημα θα προωθήσει προς το αρμόδιο υπουργείο το διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του Παληού για τη δημιουργία αυτόνομης κοινότητας.

(Δελτίο Τύπου)