ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Μεγάλη η προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες και στην Καβάλα

Δόθηκε παράταση μίας ώρας στην εκλογική διαδικασία-Τα πρώτα αποτελέσματα σε επαρκές δείγμα αναμένονται μετά τις 23:00

Ως πρωτόγνωρη περιγράφουν την κίνηση στα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ οι επιτελείς της Κουμουνδούρου, προκειμένου να εκλεγεί το άτομο που θα διεξαχθεί στο «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ως περίπου τις 19:30 είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 130.500 πολίτες στην Ελλάδα και άλλοι 1.100 στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δρόσος.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, δόθηκε παράταση μίας ώρας στην εκλογική διαδικασία και όπως είναι αυτονόητο θα καθυστερήσει και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τα πρώτα αποτελέσματα σε επαρκές δείγμα αναμένονται μετά τις 23:00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί ο ρυθμός που καταγράφεται στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από 11.000 ψήφοι την ώρα, κατά μέσο όρο. Επίσης, σημειώνεται πως από όσους έχουν ψηφίσει σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το 30% είναι νέα μέλη του κόμματος.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις εσωκομματικές κάλπες που στήθηκαν και στον Νομό Καβάλας, στις οποίες μέχρι το απόγευμα είχαν προσέλθει και στους τέσσερις Δήμους πάνω από 1.200 άτομα για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα, μια συμμετοχή η οποία χαρακτηρίζεται από τα τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ως κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.