Αγγελική Δεληκάρη: Η αξιοποίηση της θρησκευτικής κληρονομιάς εφαλτήριο για την προσέλκυση τουριστών και πιστών

Η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ παρακολούθησε τις εργασίες του 1ου Συνεδρίου «Θρησκευτικές Περιηγήσεις», που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Τις εργασίες του 1ου Συνεδρίου «Θρησκευτικές Περιηγήσεις», το οποίο διοργανώθηκε το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου 2023 από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρακολούθησε η Βουλευτής Καβάλας ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη.

Η κυρία Δεληκάρη απηύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία, η οποία είχε ως στόχο να αναδείξει τις εξαιρετικές προοπτικές που ανοίγονται στο πεδίο του θρησκευτικού τουρισμού για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και δη της θρησκευτικής, του χώρου που εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την προσέλκυση τουριστών, πιστών από άλλες χώρες ομόδοξες και μη, που θα μπορούν να περιηγηθούν στα μνημεία της περιοχής μας, όπως στο Βαπτιστήριο της Λυδίας, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στην Ι.Μ. Αγίου Σίλα, στην Ι.Μ. του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Θάσο αλλά και στη Νέα Καρβάλη, όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Γρηγορίου του Θεολόγου στον ομώνυμο ναό.

Η κυρία Δεληκάρη δεσμεύτηκε να σταθεί δίπλα σε όλες τις προσπάθειες της Ιεράς Μητρόπολης και του Ποιμενάρχη κ. Στέφανου για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, αλλά και γενικότερα στις σημαντικές δράσεις που προγραμματίζονται για το μέλλον, όπως το Διεθνές Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου τον Σεπτέμβριο του 2024.