Μουριάδης για οριστική καταδίκη Οσμάν Καβάλα: Η Διεθνής Κοινότητα θα πρέπει επιτέλους να αντιδράσει δυναμικά!

Ο Δήμαρχος Καβάλας κάνει λόγο για μία «κατάπτυστη απόφαση» και προαναγγέλλει «συμπαράσταση μέχρι τελικής δικαίωσης» για τον επίτιμο συνδημότη μας

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 έγινε γνωστό ότι το Γ’ Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Τουρκίας ανακοίνωσε την απόφασή του για την υπόθεση του Πάρκου Γκεζί, επιβάλλοντας ισόβια κάθειρξη στον επιχειρηματία, εκδότη και ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα [διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ].

Υπενθυμίζεται ότι ο Καβάλα είναι από το 2017 επίτιμος δημότης Καβάλας.

Με αφορμή την οριστική καταδίκη του «Καβαλιώτη» επιχειρηματία, εκδότη και ακτιβιστή, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καταπατώντας κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, αυτού που εφαρμόζεται, τουλάχιστον, στον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο, το Ανώτατο Εφετείο της Τουρκίας επικύρωσε την ποινή των ισοβίων δεσμών στον επίτιμο συνδημότη μας Οσμάν Καβάλα.

Καταγγέλλω την απόφαση αυτή, η οποία, στην πραγματικότητα, επικύρωσε, την έωλη πολιτική απόφαση της -μόνον κατ’ όνομα δημοκρατικής- τουρκικής Κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τιμωρεί όποιον θεωρεί αντίπαλό της χρησιμοποιώντας το δικαστικό σύστημα.

Υπενθυμίζω ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε προ πολλού ότι ο Καβάλα και άλλοι κατηγορούμενοι πρέπει να αποφυλακιστούν, επειδή παραβιάστηκαν τα δικαιώματά τους, κι ότι η Τουρκία δεν εφάρμοσε ποτέ αυτήν την απόφαση.

Πλέον, η τύχη του Οσμάν Καβάλα βρίσκεται στα χέρια της διεθνούς κοινότητας, η οποία θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αντιδράσει δυναμικά και να απαιτήσει την επιβολή κυρώσεων από το Συμβούλιο της Ευρώπης και όποιο άλλο όργανο μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάπτυστη απόφαση.

Ήδη σχεδιάζουμε τις επόμενες ενέργειες του Δήμου Καβάλας, ο οποίος θα συμπαρασταθεί μέχρι τελικής δικαίωσης στον επίτιμο συνδημότη μας, τον ακτιβιστή που αποτελεί σημαντική προσωπικότητα της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία».