Χαιρετισμός Δεληκάρη στην πρώτη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές

Τι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συνεδρίαση αυτή ήταν και η πρώτη της ΚΟ μετά τις νικηφόρες για την παράταξη εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη απηύθυνε χαιρετισμό προς τους/τις συναδέλφους της.

Αναλυτικά, ο χαιρετισμός Δεληκάρη:

«Αξιότιμε κ.  Πρωθυπουργέ, κ. Γραμματέα, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήθελα καταρχήν να ευχηθώ σε όλες και όλους μια γόνιμη  Κοινοβουλευτική θητεία. Το έργο της κυβέρνησης έχει ήδη ξεκινήσει από  το 2019 και εμείς είτε είμαστε νέοι στα κοινοβουλευτικά έδρανα,, όπως  εγώ,  είτε πιο έμπειροι όπως οι περισσότεροι από εσάς,  θα σταθούμε  αρωγοί στον αγώνα του πρωθυπουργού μας Κυριακού Μητσοτάκη και των  Υπουργών, ώστε να γίνει η Ελλάδα μια χώρα που θα λειτουργεί  υποδειγματικά σε κάθε τομέα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε έντονα και με τον χειρότερο τρόπο τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής.

Είναι αίτημα της ελληνικης κοινωνίας να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την  αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.  Η κυβέρνηση έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες,  εργάζεται συνεχώς προς αυτήν την κατεύθυνση,  δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών, των υποδομών.  Οφείλουμε αυτό το έργο της κυβέρνησης να το αναδείξουμε  ακόμη περισσότερο στις εκλογικές μας περιφέρειες. Θα πρέπει οι  συμπολίτες μας να αισθάνονται σίγουροι για την έμπρακτο ενδιαφέρον του  κράτος και όσον αφορά τη συγκράτηση των τιμών στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Στην εκλογική περιφέρεια μου τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η  στήριξη του πρωτογενούς τομέα,  η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος  της περιοχής  και οι καλύτερες παροχές του Τομέα της Υγείας  με την  αρτιότερη στελέχωση των νοσοκομειακών μονάδων.  Προσωπικά προέρχομαι  από τον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και δεσμεύομαι να βοηθήσω όσο  μπορώ στα βελτιωτικά σχέδια της κυβέρνησης για την Παιδεία στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ πολύ και καλή κοινοβουλευτική θητεία σε όλες και όλους».