Μάκης Παπαδόπουλος: Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να «γυρίσουμε σελίδα» και στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων! [φωτογραφίες]

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας στην «καρδιά» της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων

Με πλήθος κόσμου και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 η προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας Μάκη Παπαδόπουλου στις Κρηνίδες.

Στην ομιλία του, ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέλυσε το σχέδιο της παράταξής μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και το σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης για ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

«Πριν από 10 χρόνια, στη γη των Φιλίππων, ανακοινώσαμε την ίδρυση της παράταξής μας, τον ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. Επιλέξαμε τις Κρηνίδες, για να δείξουμε και συμβολικά πόσο εκτιμάμε την αξία αυτού του τόπου. Ένας τόπος πραγματικά πλούσιος, με ομορφιά, με εύφορη γη, με πολύτιμη, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά παγκόσμιας εμβέλειας. Ταυτόχρονα όμως και ένας τόπος αφημένος στην τύχη του, για πολλά χρόνια, από όλες τις διοικήσεις του Δήμου Καβάλας. Ένας τόπος με πολλά και μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας και ανάπτυξης.

Εμείς όμως είμαστε εδώ για να γυρίσουμε σελίδα. Για να αποκτήσει ξανά αυτός ο τόπος ποιότητα ζωής και ευημερία!

Για να μετατρέψουμε το Μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ σε διεθνή τουριστικό προορισμό. Για να δημιουργήσουμε, μαζί με όλους εσάς, ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης. Με την ενίσχυση της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της επιχειρηματικότητας. Με νέες θέσεις εργασίας, με νέες πηγές εσόδων για τον Δήμο και τους δημότες.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ για την καθημερινότητα:

  • Ξεκινούμε και ολοκληρώνουμε επιτέλους το έργο της υδροδότησης των χωριών από τον Κεντρικό Αγωγό του Κεφαλαρίου. Δίνουμε νερό πόσιμο και υγιεινό σε κάθε οικισμό, σε κάθε σπίτι. Νερό χωρίς νιτρικά, χωρίς σωλήνες από αμίαντο. Κανένας δεν έχει πιστέψει σε αυτό το μεγάλο έργο όσο εμείς.
  • Αναβαθμίζουμε το Δημαρχείο στις Κρηνίδες, φτιάχνονας μία μικρή “Τεχνική Υπηρεσία”. Τοποθετούμε μόνιμα στο Δημαρχείο των Κρηνίδων εξοπλισμό και οχήματα για τις ανάγκες των κατοίκων.
  • Φτιάχνουμε επιτέλους το οδικό δίκτυο σε όλα τα χωριά, για να φτάνουν οι δημότες με ασφάλεια παντού, με σωστούς δρόμους, με πεζοδρόμια και διαβάσεις για πεζούς και Άτομα με Αναπηρία.
  • Κατασκευάζουμε τον κόμβο εισόδου στο Νέο Ζυγός, βελτιώνουμε τον δρόμο και τα πεζοδρόμια στο Μικροχώρι, φροντίζουμε τη γέφυρα του Δάτου, αναβαθμίζουμε όλους τους αγροτικούς δρόμους, για να είναι κατάλληλοι και ασφαλείς.
  • Εγκαθιστούμε σύγχρονες στάσεις λεωφορείων.
  • Αλλάζουμε τον δημοτικό φωτισμό, τον κάνουμε πιο οικονομικό και πιο αποτελεσματικό με νέες λάμπες LED. Το κάνουμε ΑΜΕΣΑ, χωρίς να περιμένουμε την Ενεργειακή Κοινότητα που θα γίνει αργότερα.
  • Οργανώνουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά την αποκομιδή των απορριμμάτων, το πλύσιμο των κάδων και την ανακύκλωση.
  • Δημιουργούμε «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» για τα παιδιά και προσελκύουμε εκδρομές σχολείων μαζί με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων.

  • Συντηρούμε και εξασφαλίζουμε τη σωστή λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού του Δάτου και καθαρίζουμε τα κανάλια δίπλα στα χωριά.
  • Στο Ζυγός, αναβαθμίζουμε την κεντρική οδό και ολοκληρώνουμε την πλατεία.
  • Στη Λυδία κατασκευάζουμε επιτέλους πλατεία.
  • Στο Κρυονέρι φτιάχνουμε περιαστικό πάρκο, κατάλληλο και για εκδηλώσεις, όπως επίσης αξιοποιούμε την έκταση 6,5 στρεμμάτων στο “Φουντουκλή”.
  • Δημιουργούμε θέσεις θέας στην Ακρόπολη των Κρηνίδων, στον λοφίσκο του Σταυρού Αμυγδαλεώνα, στον Προφήτη Ηλία και αλλού.
  • Επιλύουμε όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν τα χωροταξικά σχέδια στα χωριά και φυσικά διεκδικούμε να αλλάξει η αρχαιολογική ζώνη σε Κρηνίδες και Λυδία, για να έχουν επιτέλους οι κάτοικοι τη δυνατότητα να κάνουν συντηρήσεις στα σπίτια τους.
  • Φροντίζουμε για ασφαλείς σχολικές αίθουσες και αυλές. Άμεσα ολοκληρώνουμε το Λύκειο στις Κρηνίδες και ανακατασκευάζουμε το Δημοτικό Σχολείο στο Πολύστυλο.
  • Εξασφαλίζουμε τη συνεχή συντήρηση στα γήπεδα ποδοσφαίρου και αναβαθμίζουμε σε σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο το κλειστό γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα. Στηρίζουμε έμπρακτα τους αθλητικούς συλλόγους.
  • Κάνουμε σύγχρονο το Καταφύγιο Ζώων στο Ζυγός και υλοποιούμε το καινοτόμο πρόγραμμα που σχεδιάσαμε για τα αδέσποτα ζώα.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ για την ανάπτυξη της Δ.Ε. Φιλίππων:

  • Στηρίζουμε τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους μας με σύγχρονη τεχνογνωσία. Αναβαθμίζουμε το σύστημα άρδευσης, για να δίνουμε νερό στους αγρότες μας με επαρκή και δίκαιο τρόπο.
  • Δίνουμε τη σημασία που χρειάζονται τα Τενάγη με αντιπλημμυρικά έργα και τακτικούς καθαρισμούς στα κανάλια.
  • Αναδεικνύουμε, στην πράξη και όχι στα λόγια, το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομάς της UNESCO. Πιέζουμε το υπουργείο Πολιτισμού για να λειτουργήσει επιτέλους ο φορέας διαχείρισης του Μνημείου.

Σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, συνδέουμε όλους τους ιστορικούς χώρους των Φιλίππων σε ένα ενιαίο δίκτυο: Ντικιλί Τας – αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων – Βαπτιστήριο Λυδίας – Λασπόλουτρα γίνονται ένας μεγάλος τουριστικός πόλος έλξης.

Οργανώνουμε, κάθε χρόνο, την αναπαράσταση της μάχης των Φιλίππων και την αναδεικνύουμε σε κορυφαίο διεθνές γεγονός.

  • Αναβαθμίζουμε τα Λασπόλουτρα, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και με στόχο να λειτουργούν για όλο τον χρόνο.
  • Βελτιώνουμε την πίστα μοτο-κρος και συμβάλλουμε στη διοργάνωση περισσότερων εκδηλώσεων.
  • Φροντίζουμε τους γονείς και τα παιδιά, τα Άτομα με Αναπηρία και τους ηλικιωμένους, με τα μέτρα που ανακοινώσαμε πρόσφατα στο πλαίσιο της πολιτικής μας ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ.

– Επιδοτούμε με voucher 150 μαθητές της Γ’ Λυκείου, στα δύο από τα τέσσερα μαθήματα που θα δώσουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

– Επιδοτούμε με voucher την τετράωρη απασχόληση νταντάς στο σπίτι για τους εργαζόμενους γονείς που φροντίζουν μόνοι τους τα παιδιά τους.

– Φτιάχνουμε την πρώτη Στέγη Αυτόνομης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία, για να δώσουμε προοπτική ζωής και ασφάλεια στις οικογένειές τους.

– Λέμε ΝΑΙ σε Δημοτικό Γηροκομείο.

– Δίνουμε έκπτωση 40% στους λογαριασμούς του νερού για τις τρίτεκνες οικογένειες. 

– Δίνουμε στήριξη 3.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί σε πολύτεκνες οικογένειες. 

– Δίνουμε ελεύθερη είσοδο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

– Ενισχύουμε το Βοήθημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που θα δίνει τρόφιμα κάθε μήνα.

10 χρόνια τώρα, με έχετε γνωρίσει, με έχετε μάθει, ξέρετε ποιος είμαι. Έχετε γνωρίσει το πάθος μου για τον τόπο μου. Έχετε γνωρίσει την αποτελεσματικότητά μου. Θέλω λοιπόν με κάθε ειλικρίνεια να σας πω ότι είμαι πιο έτοιμος από ποτέ. Έτοιμος να υπηρετήσω εσάς και τον τόπο της ζωής μας.

Έχω την ομάδα μου, έχω τη γνώση και την εμπειρία που χρειάζεται, για να δίνω λύσεις στα προβλήματά σας, γρήγορα και με αποτέλεσμα.

Σας ζητώ λοιπόν να με εμπιστευτείτε. Να μου δώσετε την ευκαιρία να σας αποδείξω ότι ΝΑΙ μαζί μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα! Να γυρίσουμε σελίδα σε όλα τα χωριά των Φιλίππων!  Αξίζει τον κόπο!

Και όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε την Καβάλα και τους Φιλίππους που μας αξίζουν!».