Επίσκεψη Γιάννη Εριφυλλίδη στο Νοσοκομείο Καβάλας και στο Δασαρχείο

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά» κατέγραψε τα προβλήματα των Υπηρεσιών και μίλησε με τις Διοικήσεις και τους εργαζομένους

Με τον Διοικητή του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καβάλας συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας, Γιάννης Εριφυλλίδης, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας είχε μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τον Αχιλλέα Γερόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοίκηση αναφορικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου. Όπως ανέφερε, η στελέχωση των κλινικών του νοσοκομείου από γιατρούς είναι ικανοποιητική, ωστόσο μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, αφού ακόμη και όταν προκηρύσσονται διαγωνισμοί για προσλήψεις των παραπάνω ειδικοτήτων, πολλοί είναι εκείνοι από τους προσληφθέντες που δεν προσέρχονται να εργαστούν στο Νοσοκομείο Καβάλας, λόγω της αδυναμίας τους να βρουν στέγη και να ανταποκριθούν στο κόστος ενοικίου.

Ο κ. Γερόπουλος κάλεσε τον Γιάννη Εριφυλλίδη, εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος Καβάλας, να ακολουθήσει το παράδειγμα της γειτονικής Ξάνθης, εκεί όπου ο Δήμος επιδοτεί το ενοίκιο των νεοπροσλαμβανομένων νοσηλευτών. Ακόμη, τού πρότεινε να εξετάσει σοβαρά την αγορά ενός δημοτικού ασθενοφόρου, υπογραμμίζοντας ότι η προτεραιότητα του ΕΚΑΒ είναι οι μετακομιδές ασθενών από τροχαία και ειδικών κατηγοριών ασθενών, όπως ογκολογικών ασθενών και νεφροπαθών, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να χρειάζεται να παρατείνουν τη νοσηλεία τους μέχρι την επόμενη ημέρα, αν και έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης, απευθυνόμενος στον κ. Γερόπουλο, τον διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Καβάλας και ο ίδιος προσωπικά, ως αυριανός Δήμαρχος, θα στηρίξει με κάθε τρόπο το Νοσοκομείο της Καβάλας και θα μπει μπροστά  για συμπράξεις και συνεργασίες με όλους τους τοπικούς φορείς με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Εριφυλλίδης και η ομάδα των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού του επισκέφθηκε όλες τις υπηρεσίες  του Νοσοκομείου, οικονομικές, τεχνικές, διοικητικές, διανέμοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Επόμενη στάση της ομάδας του Γιάννη Εριφυλλίδη ήταν το Δασαρχείο της Καβάλας και η Διεύθυνση Δασών, όπου και συνάντησε την Δασάρχη Καβάλας, Ζωή Γεωργούση. Η κ. Γεωργούση υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η Περιμετρική, ενώ αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν και όλα τα άλλα ζητήματα στα οποία απαιτείται συνεργασία του Δασαρχείου με τον Δήμο Καβάλας. Στο τέλος της επίσκεψης, ο Γιάννης Εριφυλλίδης συνομίλησε με υπαλλήλους του Δασαρχείου και της Διεύθυνσης Δασών.