ΚΚΕ ΑΜ-Θ για δηλώσεις Ανδρουλάκη από την Καβάλα: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνεται σε λωτοφάγους

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος

Δηκτικά σχολίασε η Επιτροπή Περιοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη κατά την περιοδεία του στην Καβάλα [διαβάστε εδώ], τονίζοντας μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή της ότι «είτε ο κύριος Ανδρουλάκης ταλαιπωρείται από προβλήματα μνήμης είτε νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Ανδρουλάκη

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την Καβάλα για «αλλαγή σελίδας» στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δύο πράγματα μπορούν να σημαίνουν: είτε ο κύριος Ανδρουλάκης ταλαιπωρείται από προβλήματα μνήμης είτε νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους!

Πάντως ο λαός της περιοχής δεν είναι λωτοφάγος και δε λησμονεί ότι ο εκλεκτός της ΝΔ Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος συνδιοίκησε για τέσσερα χρόνια με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια, πρωτοκλασάτα στελέχη του οποίου σήμερα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Μέτιου.
Θα συμφωνήσουμε λοιπόν μαζί του για τις ευθύνες που έχει η διοίκηση της Περιφέρειας για τις μεγάλες καταστροφές που έζησε ο τόπος μας, για το γεγονός ότι κατέστησε την Περιφέρεια «μακρύ χέρι της κυβέρνησης»… στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή που ψηφίζει… με δύο χέρια τα αντιλαϊκά νομοσχέδιά της!

Άλλωστε και οι προτάσεις και θέσεις της παράταξης του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό με αυτές των υπολοίπων παρατάξεων του συστήματος, αφού η συμφωνία τους στα στρατηγικής σημασίας ζητήματα … βγάζει μάτι. Όλοι μαζί ομονοούν να γίνει η περιοχή μας στρατιωτικός κόμβος του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα στόχος αντιποίνων. Ενεργειακός κόμβος για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών, την ώρα που η περιοχή παραμένει στις πρώτες θέσεις σε όλη την ΕΕ στην ενεργειακή φτώχεια.

«Μαγνήτης» προσέλκυσης επενδύσεων που μεταφράζεται στο «να τα δώσουμε όλα» στα μονοπώλια των ΑΠΕ για να συνεχίσουν την άναρχη επέλασή τους στα βουνά και τις πεδιάδες μας, με απειροελάχιστες θέσεις εργασίας με τσακισμένα δικαιώματα – σταγόνα στον ωκεανό της τεράστιας ανεργίας. Και στην ανεργία των νέων, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να συνεχίσει να «απολαμβάνει» την πρωτιά ανάμεσα σε όλες τις Περιφέρειες της ΕΕ!

Η απάντηση μπορεί να δοθεί μαχητικά και εκκωφαντικά την Κυριακή των εκλογών με τη μαζική υπερψήφιση σε Δήμους και Περιφέρειες της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της μοναδικής πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης στη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας για τους πολλούς και της κερδοφορίας για τους λίγους.

Άλλωστε την επόμενη μέρα ο λαός θα δει την ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» να γίνεται δύναμη στον αγώνα του για καλύτερες μέρες και δεν θα την ψάχνει στα παζάρια για τις καρέκλες!