Η Καβάλα Μπροστά: Με τη δύναμη των Fortissimo η κεντρική προεκλογική εκδήλωση [φωτογραφίες]

Μια διαφορετική εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Galaxy Air Hotel στην ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννη Εριφυλλίδη - Υπόσχεση ότι δε θα διαψεύσει καμία και κανέναν από τον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας

Με μια ξεχωριστή και διαφορετική από τις καθιερωμένες κεντρικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 5/10/2023, η προεκλογική περίοδος για τον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας Γιάννη Εριφυλλίδη, στο Galaxy Air Hotel. Η εκδήλωση «ντύθηκε» μουσικά από τις εκπληκτικές Fortissimo οι οποίες εκτέλεσαν με τη δεξιοτεχνία που τις διακρίνει από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο γνωστές μελωδίες και μουσικά έργα, ολοκληρώνοντας με τον θρυλικό Ζορμπά, καταχειροκροτούμενες από το κοινό. Η εκδήλωση φορτίστηκε συναισθηματικά όταν τον επικεφαλής του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά» προλόγισαν με λόγια καρδιάς τα αδέλφια του, Ματίνα και Άγγελος. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου, μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών ο αναπληρωτής περιφερειάρχης ΑΜΘ, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο πρ, βουλευτής  Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου, ο τ. αντινομάρχης Καβάλας, Γιώργος Τσαλουχίδης και  άλλοι.

Γιάννης Εριφυλλίδης: Στέκομαι εδώ μπροστά σας και ζητώ τη στήριξή σας. Και υπόσχομαι ότι δεν θα διαψεύσω καμία και κανέναν

Ακολουθεί η ομιλία του Γιάννη Εριφυλλίδη.

«Καλησπέρα σε όλες και όλους.

Είστε πολλές και πολλοί, είστε εδώ μαζί μου και δίνετε δύναμη στην ελπίδα. Στην ελπίδα για έναν Δήμο τελείως διαφορετικό, όπου όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνουμε μεγάλα βήματα προς τα εμπρός και θα αφήσουμε πίσω μας μια για πάντα την αδράνεια και τη μιζέρια.

Είναι εδώ και η μεγάλη ομάδα μας, μια ομάδα που αποτελείται από πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους, που με αγνότητα και ενδεχομένως και άγνοια κινδύνου, ρίχτηκαν σ’ αυτή τη μάχη με όλες τους τις δυνάμεις. Όχι για το προσωπικό τους συμφέρον, χωρίς να έχουν άλλο κίνητρο, παρά μόνο τη διάθεση να συμμετάσχουν σε μια προσπάθεια η οποία σε τίποτε δεν μοιάζει με τις προσπάθειες των άλλων συνδυασμών που διεκδικούν τον Δήμο Καβάλας.

Από την αρχή ξεχωρίσαμε για τις προτάσεις μας, για το διαφορετικό επίπεδο δημόσιου λόγου, λόγου νηφάλιου, που δεν προσβάλλει, δεν μηδενίζει, ωστόσο ξέρει να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα και πάνω από όλα να αναδεικνύει τις ενδεδειγμένες λύσεις. Γιατί αυτό χρειάζεται η πόλη και η περιοχή μας σήμερα. ΤΩΡΑ. ΛΥΣΕΙΣ. Και όχι άλλες υποσχέσεις. Έχουμε ως πόλη ξεχάσει τον ενεστώτα, αναπολούμε σε παρελθοντικό χρόνο και είμαστε αδρανοποιημένοι σε χρόνο μέλλοντα. Φτάνει να διαβάσει κανείς τις ομιλίες ή να δει τις πρόσφατες συνεντεύξεις του απερχόμενου Δημάρχου. Όλα ΘΑ γίνουν, η Καβάλα ΘΑ αλλάξει, ΘΑ ΘΑ ΘΑ λες και δεν διοίκησε ούτε μια μέρα, λες και για πρώτη φορά βάζει υποψηφιότητα ως Δήμαρχος όπως και εγώ.

Αλλά ίδιο μερίδιο ευθύνης έχουν και άλλοι υποψήφιοι που τάζουν δεξιά και αριστερά έργα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, έργα εκτός πραγματικότητας, η παρουσίαση και μόνο των οποίων προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

Εγώ δεν ήρθα σήμερα εδώ να υπερθεματίσω, να τάξω έργα ακόμη πιο φανταχτερά, να σας κοροϊδέψω και όταν γίνω Δήμαρχος να βάλω το πρόγραμμά μας σε ένα ντουλάπι και να μην το ξαναδώ ποτέ ούτε εγώ ούτε εσείς.

Ήρθα να κάνουμε μια συμφωνία. Να συμφωνήσουμε ότι θέλουμε όλοι μαζί να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή, να αλλάξουμε την πόλη μας, να γίνει η πόλη μας η πόλη που δεν τολμούσαμε ούτε να ονειρευτούμε, για να μην μας απογοητεύει διαρκώς η πραγματικότητα.

Πήγα σήμερα σε υπηρεσίες του Δήμου και μου είπε ένας υπάλληλος ότι όποιος και να βγει Δήμαρχος δεν θα αλλάξει τίποτε. Ε όχι λοιπόν, αυτός ο τρόπος σκέψης είναι λάθος. Και είμαι εδώ μαζί σας, για να το αποδείξω. Να το αποδείξουμε όλοι μαζί. Ότι μπορεί κάποιος εντελώς νέος στην πολιτική ζωή του τόπου να φέρει την αλλαγή που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Αρκεί να το πιστέψετε και να με βοηθήσετε στις εκλογές, όπως με βοηθάτε όλο αυτόν τον καιρό. Γιατί η αλλαγή είναι προ των πυλών. Αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τις οποίες τρέμουν όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί, αυτό δείχνει πάνω από όλα το ειλικρινές χαμόγελο και ο ενθουσιασμός του κόσμου που συναντώ καθημερινά και μου λέει το ίδιο πράγμα: θα σε ψηφίσω Γιάννη γιατί είσαι διαφορετικός από τους άλλους, γιατί θέλω έναν νέο άνθρωπο να αλλάξει την πόλη και την περιοχή μας, να δώσει και πάλι νόημα στη λέξη ελπίδα και να τη μετουσιώσει σε έργο και χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Και τι θα πει αλλαγή; Τι θα πει ελπίδα; Ποια είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας που σας προτείνω σήμερα;

  1. Κοινωνική πολιτική για όλους. Ένας Δήμος πραγματικά αλληλέγγυος και όχι επιλεκτικά και ψηφοθηρικά φιλάνθρωπος. Θα έχετε έναν Δήμαρχο που θα νοιάζεται προσωπικά για κάθε Δημότη που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, που θα διαχειρίζεται σωστά τα χρήματα του Δήμου ούτως ώστε πάντοτε κάτι να περισσεύει γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη. Και είναι πάρα πολλές οι ευπαθείς ομάδες: συμπολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, άτομα με αυτισμό, άνθρωποι που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, άτομα με εθισμό στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά, άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Θα είμαι εδώ. Και θα είμαι εδώ για όλους χωρίς διακρίσεις.
  2. Άψογη συνεργασία με το προσωπικό του Δήμου Καβάλας. Πολλά τα προβλήματα, το γνωρίζω, ωστόσο από 1η Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι θα έχουν τον Δήμαρχο και τη Διοίκηση σύμμαχό τους στη θέση ενός Δημάρχου που μόνο πρόσθετα προβλήματα δημιουργούσε. Και έναν Δήμαρχο ο οποίος θα διοικεί ο ίδιος και όχι δι’ αντιπροσώπου. Και θα διοικεί ΔΙΚΑΙΑ.
  3. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου και κοινωνικού βίου. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ. Γιατί όλα από εκεί ξεκινούν και εκεί τελειώνουν. Λύσεις άμεσες και αποφάσεις ριζικές για την επαναξιοποίηση των καπναποθηκών και των διατηρητέων κτιρίων, επανεκκίνηση των φεστιβάλ μας, που θα γίνουν πόλος έλξης για φιλότεχνους τουρίστες από όλα τα μέρη της γης, τελείως διαφορετική διαχείριση των αδεσπότων, βελτίωση της καθημερινότητάς μας, με επιτακτικότερες όλων τις άμεσες παρεμβάσεις για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην Καβάλα και τη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων με το νερό από το Κεφαλάρι. Και ναι θα τελειώσουμε γρηγορότερα τα έργα που λιμνάζουν και μας ταλαιπωρούν και ναι από την επόμενη χρονιά θα υπάρχουν νυχτερινά λεωφορεία και όλοι οι συνδημότες κάτω των 25 και άνω των 65 ετών θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε πείσμα των αντιπάλων μας που ξέρουν μόνο να κοροϊδεύουν και στη συνέχεια εν πολλοίς να αντιγράφουν.
  4. ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ. Μεγάλα έργα που επιτέλους θα γίνουν με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, με προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό. Ξέρω πώς να το κάνω. Αυτό κάνω σε ολόκληρη την επαγγελματική μου ζωή. Και θα το κάνω με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης προς την πόλη μου και όλους εσάς.
  5. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ – ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Λέξεις που τόσο λείπουν από το λεξιλόγιό μας, έννοιες που έχουν γίνει λάστιχο από τις Διοικήσεις του Δήμου Καβάλας τις τελευταίες σχεδόν 2 δεκαετίες, αρχές που παραβιάζονται σε καθημερινή βάση. Αυτό θα αλλάξει από την πρώτη μέρα της Διοίκησής μας. Και θα αλλάξει γιατί εγώ λογοδοτώ και θα λογοδοτώ μόνο σε εσάς.

Αν πετύχουμε όλοι μαζί σε αυτά τα 5 σημεία, όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά μας θα υλοποιηθεί με τρόπο φυσικό και αβίαστο. Και στον τουρισμό και στο πράσινο και στον αθλητισμό, γενικά σε κάθε τομέα αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας θα γίνουν πράγματα που ούτε μπορείτε να τα φανταστείτε. Και δεν μπορείτε τώρα, θα μπορέσετε όμως από την επόμενη χρονιά, γιατί οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου έχουν βάλει τα δυνατά τους να μας εθίσουν όλους στη μετριότητα.

Ελάτε λοιπόν όλοι μαζί να δώσουμε τον λόγο μας ότι θα βάλουμε όλοι πλάτη και θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε όλα αυτά που σας ανέφερα. Συμφωνείτε;

Τις σκέψεις αυτές κατάφερα να τις γράψω μισή ώρα πριν έρθω εδώ και αυτό γιατί εγώ δεν έχω επικοινωνιολόγους και στρατιές συμβούλων. Όλη μας η προεκλογική εκστρατεία είναι πραγματικά χειροποίητη και όχι προκατασκευασμένη, φτιαγμένη από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που με νοιάζονται πραγματικά και πάνω από όλα νοιάζονται για την πόλη και την περιοχή μας και τους είμαι πραγματικά ευγνώμων γι’ αυτό. Γι’ αυτόν τον λόγο όμως είναι και τόσο πετυχημένη. Γι’ αυτόν τον λόγο εκνευρίζει τόσο πολύ τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Γιατί εμείς θα είμαστε στη δεύτερη Κυριακή και στις 15 Οκτωβρίου η πόλη μας θα γιορτάσει μια νίκη που θα φέρει μια τεράστια αλλαγή.

Κάναμε λάθη; Φυσικά, και ποιος δεν κάνει λάθη όταν προσπαθεί. Αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι κάναμε τα λιγότερα λάθη από όλους τους άλλους συνδυασμούς και η ανταμοιβή για τη συνεπή παρουσία μας θα έρθει την Κυριακή.

Στέκομαι εδώ μπροστά σας και ζητώ τη στήριξή σας. Και υπόσχομαι ότι δεν θα διαψεύσω καμία και κανέναν από εσάς. Στέκομαι μπροστά σας διαφανής όπως και οι αρχές μου. Δικαιωμένος γιατί ήδη έχω πετύχει να ενώσω όλους εσάς, όλο το φάσμα της κοινωνίας της Καβάλας το οποίο έχω την τιμή να βρίσκεται σήμερα εδώ μπροστά μου.

Είμαι έτοιμος να μπω μπροστά, να παρασύρω κάθε έναν από εσάς προσωπικά σε μια πορεία που θα δικαιώσει όλες μας τις προσπάθειες και θα ξεπεράσει όλες μας τις προσδοκίες. Να διοικήσω τον Δήμο με σύνεση, δικαιοσύνη και ανοιχτό πνεύμα. Να φέρω μαζί σας το νέο και το διαφορετικό από άκρη σε άκρη στην Καβάλα και τους Φιλίππους.

Δώστε ΔΥΝΑΜΗ στην ΕΛΠΙΔΑ».