Καταγγελία ΚΚΕ Καβάλας: Η Λιμενική Αστυνομία μάς έκανε έλεγχο για «παρανομία» επειδή δε διαθέταμε… «άδεια μικροπωλητή»

«Σε έντονο ύφος κάλεσαν μέλη και φίλους της Λαϊκής Συσπείρωσης να σταματήσουν τη διάδοση των πολιτικών τους ιδεών»: Αναλυτικά η καταγγελία του ΚΚΕ

Σε καταγγελία κατά της Λιμενικής Αστυνομίας Καβάλας προέβη η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ, επειδή «κάλεσαν σε έντονο ύφος τον υποψήφιο Δήμαρχο, Χρήστο Ποτόλια, καθώς τα μέλη και τους φίλους της Λαϊκής Συσπείρωσης να σταματήσουν τη διάδοση των πολιτικών τους ιδεών δύο ημέρες πριν τις εκλογές», τονίζοντας στην ανακοίνωση-καταγγελία ότι στόχος είναι «να μην αφήσουν ευρύτερα λαϊκά στρώματα να βγουν μαζί με τους κομμουνιστές στον δρόμο της ρήξης και της αντεπίθεσης».

Η καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Καταγγέλλουμε τη Λιμενική Αστυνομία Καβάλας, επειδή, στα πλαίσια του κατασταλτικού της χαρακτήρα που όλες οι αστικές κυβερνήσεις τις έχουν προσδώσει, σήμερα το μεσημέρι όργανά της προέβησαν σε «έλεγχο» σε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας, Χρήστο Ποτόλια που έκανε περιοδεία στο παραλιακό μέτωπο.

Ο έλεγχος αφορούσε σε «παρανομία» που διέπρατταν οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ, καθότι δε διέθεταν «άδεια μικροπωλητή» (sic), για να προπαγανδίζουν τις θέσεις της. Κάλεσαν σε έντονο ύφος τον υποψήφιο Δήμαρχο, καθώς τα μέλη και τους φίλους της Λαϊκής Συσπείρωσης να σταματήσουν τη διάδοση των πολιτικών τους ιδεών δύο ημέρες πριν τις εκλογές…

Στη συνέχεια, μετά από επικοινωνία των με πολιτικά λιμενικών αστυνομικών με το κέντρο, γεγονός που μαρτυράει ότι ο «κατασταλτικός έλεγχος» ήταν σε γνώση της ηγεσίας της λιμενικής αρχής και ότι οι αστυνομικοί ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία από την ηγεσία τους, το «κατηγορητήριο» μετατράπηκε σε μοίρασμα φυλλαδίων χωρίς άδεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην πόλη μας από τις λιμενικές αρχές της Καβάλας σε βάρος του ΚΚΕ. Είναι γνωστή η κατασταλτική αντιμετώπιση, με την κάλυψη της υπηρεσιακής και πολιτικής της ηγεσίας του σώματος, του ΚΚΕ στην πόλη μας. Θυμίζουμε όταν στο περσινό φεστιβάλ της ΚΝΕ συνέλαβαν τον γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

Στόχος τέτοιων ενεργειών, δεν είναι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, καθώς και οι αγωνιστές της Λαϊκής Συσπείρωσης, ξέρουν ότι σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές. Στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν, να μην αφήσουν ευρύτερα λαϊκά στρώματα να βγουν μαζί με τους κομμουνιστές στον δρόμο της ρήξης και της αντεπίθεσης.

Η απάντηση στην κεντρική εξουσία με όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της, καθώς και στους τοπικούς βαστάζους τους σε Δήμους και Περιφέρειες, βρίσκεται στην ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρειες, το μοναδικό αγωνιστικό αποκούμπι του λαού μας.