ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας: Δεν στηρίζουμε καμία παράταξη στον Δήμο Καβάλας στον δεύτερο γύρο των εκλογών

Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οποιαδήποτε άλλη θέση στελέχους του κόμματος «είναι καθαρά προσωπική»

Ξεκάθαρη είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Καβάλας, μετά τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπή Καβάλας του κόμματος την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, όπου ελήφθη ομόφωνα η απόφαση να μη στηρίξει το κόμμα καμία από τις δύο δημοτικές παρατάξεις που αντιπαρατίθενται τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ήτοι τον Θόδωρο Μουριάδη και τον Μάκη Παπαδόπουλο.

«Άλλωστε και στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Καβάλας ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δε στήριξε καμία δημοτική παράταξη», αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο τέως βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Παπαφιλίππου.

«Σε χθεσινή της συνέντευξη η κ. Τάνια Ελευθεριάδου δήλωσε ότι στηρίζει τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο και την παράταξή του. Η προαναφερόμενη όμως δήλωση της κ. Ελευθεριάδου αποτελεί προσωπική της επιλογή και δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας. Συνεπώς τα μέλη, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας, που είναι δημοκρατική επιταγή να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία του δεύτερου γύρου, μπορούν να ψηφίσουν είτε άκυρο-λευκό είτε μία από τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις. Έχοντας όμως υψηλού επιπέδου πολιτική συγκρότηση και ωριμότητα και γνωρίζοντας τις θέσεις του κόματός μας για την τοπική αυτοδιοίκηση και τον δεύτερο γύρο των εκλογών (στήριξη συνδυασμών με προοδευτική ατζέντα) είναι βέβαιο ότι θα προβούν στην ορθή επιλογή», ξεκαθαρίζει ο ίδιος.