H Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ έκανε τον εκλογικό απολογισμό της

Παρουσία του Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ Διονύση Κλάδη τα μέλη του κόμματος διαπίστωσαν σταθεροποίηση και περαιτέρω του ρεύματος εναντίωσης στην κυρίαρχη πολιτική

Το Σάββατο 21/10, η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ πραγματοποίησε σύσκεψη – συζήτηση για το αποτέλεσμα των Δημοτικών – Περιφερειακών εκλογών.  Φυσικά οι τελευταίες εξελίξεις στη λωρίδα της Γάζας και η σφαγές του Παλαιστινιακού λαού δεν θα μπορούσαν να μην αποτελέσουν και αυτές θέμα της σύσκεψης. Ομιλητής στη σύσκεψη ήταν ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ και επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην περιφέρεια ΑΜΘ.

Στην μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, πολλοί από αυτούς που στελέχωσαν τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Καβάλα.

Στην ομιλία του, ο Διονύσης Κλάδης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε για τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών λέγοντας ότι:

«Το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι σταθεροποιείται και ενισχύεται παραπέρα ένα υπαρκτό ρεύμα εναντίωσης στην κυρίαρχη πολιτική. Έχουμε επίγνωση ότι στήριξε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης ένας ευρύτερος κόσμος που μπορεί να μην συμφωνεί σε όλα μαζί μας αλλά εκτιμά, προσβλέπει στην αγωνιστική στάση του Κόμματος, μπορεί να διατηρεί ορισμένες επιφυλάξεις αλλά αναγνωρίζει τη συνέπεια, τις αρχές με τις οποίες πορεύεται το Κόμμα μας.

Γνωρίζουμε ότι πολύς κόσμος ακόμα και αν δεν μας ψήφισε χάρηκε με την άνοδο του ΚΚΕ, καταλαβαίνει ότι ενισχύθηκε μια δύναμη που παλεύει σταθερά στο πλευρό του λαού, που είναι για τα δύσκολα, που θα αποτελεί τα μάτια, τα αυτιά και τη φωνή του λαού μέσα στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, αλλά κυρίως θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για όλα τα λαϊκά προβλήματα.

Σε όλους αυτούς λοιπόν απλώνουμε το χέρι μας και τους καλούμε να βαδίσουμε μαζί στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης γιατί ότι θα κερδίσει ο λαός θα το κερδίσει μέσα από την ίδια του την πάλη».

Ακόμη αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη μέση ανατολή:

«Το Κόμμα μας από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αγωνίζεται για την δική του πατρίδα. Ανέδειξε την ευθύνη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ αλλά και όσων το στηρίζουν, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά. Ανέδειξε ότι αυτή η πολιτική της κατοχής, των επικοισμών, των θηριωδιών απέναντι στον παλαιστινιακό λαό στρέφεται και ενάντια στον ισραηλινό λαό που μετατρέπεται σε θύτη και θύμα. Επομένως η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό είναι και αλληλεγγύη στο λαό του Ισραήλ που πληρώνει και αυτός με τη ζωή του την εγκληματική πολιτική του δικού του αστικού κράτους.

Ταυτόχρονα αναδείξαμε και εναντιωθήκαμε στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτές τις εξελίξεις, στην παρουσία της φρεγάτας «Ψαρρά» στην περιοχή συνοδεία των αμερικανικών αεροπλανοφόρων, στο ρόλο που παίζει για μια ακόμα φορά η βάση της Σούδας, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις όπως στην Ελευσίνα και αλλού».

Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και η ανάγκη για περισσότερη δουλειά για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων στις δύσκολες συνθήκες που έρχονται.