Δημοτικές εκλογές Καβάλας: Το «θρίλερ» της κληρωτίδας!

Πως φτάσαμε στην εκλογή Τσεκμέζογλου στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσω της κλήρωσης – Η απόλυτη ισορροπία σε ψήφους (532) αλλά και σε… λάθη και η λύση του εκλογοδικείου – Κληρώσεις ακόμα και σ’ αυτούς που δεν πήραν ούτε μια ψήφο

Η τύχη ήταν αυτή που έκρινε τελικά το ποιος θα καταλάβει την 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση στο δημοτικό συμβούλιο της Καβάλας, από τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Θόδωρου Μουριάδη, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών 8ης Οκτωβρίου!

Όπως είναι γνωστό ο πρωτοεμφανιζόμενος στα δημοτικά πράγματα Σωτήρης Τσεκμέζογλου ήταν ο τυχερός της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 25/10 στο πρωτοδικείο της Καβάλας και άτυχος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

532 ψήφοι και από 3 λάθη για τον καθένα…

Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι το πώς φτάσαμε σ’ αυτή τη διαδικασία, όπου τα ονόματα των δύο υποψηφίων γράφτηκαν σ’ ένα κομμάτι χαρτί και τοποθετήθηκαν σε ένα δοχείο, με τον Πρωτοδίκη να επιλέγει ένα απ’ αυτά!

Οι δύο υποψήφιοι ισοψήφισαν στην 19η θέση του ψηφοδελτίου τους έχοντας ο καθένας από 532 ψήφους, ενώ όπως αποδείχτηκε και στη διαδικασία επανακαταμέτρησης που έγινε στο Πρωτοδικείο της Καβάλας την Παρασκευή 20/10, παρουσία και των ενδιαφερομένων, είχαν τον ίδιο αριθμό «λαθών» που ήταν 3. Πιο συγκεκριμένα και στους δύο δεν προσμετρήθηκαν από 2 ψήφοι, ενώ επίσης στον Κ. Πεφάνη προσμετρήθηκε μια ψήφος που έπρεπε να «μετρήσει» υπέρ του Γ. Προμούσα και στον Σ. Τσεκμέζογλου μια ψήφος που έπρεπε να «μετρήσει» υπέρ του Χρ. Τσιτσιλικάκη!

Τον τελευταίο λόγο τον έχει το εκλογοδικείο

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι από την επανακαταμέτρηση (η οποία θα πρέπει να τονιστεί ότι πραγματοποιήθηκε μεν δικαστικούς υπαλλήλους αλλά δε θεωρείται επίσημη διαδικασία) προκύπτει ότι ο Κωνσταντίνος Πεφάνης έχει 1 ή 2 περισσότερες ψήφους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι υπήρχαν και λάθη όπου καταμετρήθηκαν ψήφοι σε άλλους υποψηφίους, αλλά και ψηφοδέλτια που θα έπρεπε να θεωρηθούν άκυρα και συνεπώς να μην προσμετρηθούν υπέρ του ενός ή του άλλου. Όπως δείχνουν τα πράγματα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει οριστικά με την επίσημη διαδικασία που προβλέπεται από το Νόμο, που είναι η ένταση (εάν και εφόσον κατατεθεί) η οποία θα κριθεί από το εκλογοδικείο…

Κλήρωση ακόμα και γι’ αυτούς που δεν πήραν ψήφο!

Η κλήρωση για τη θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήταν η μοναδική που έγινε στο Πρωτοδικείο, μιας και όπως προβλέπει ο νόμος πρέπει να υπάρξει κατάταξη με όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους ακόμα και μ’ αυτούς που δεν πήραν ούτε μια ψήφο!!! Τέτοιες περιπτώσεις στο Δήμο Καβάλας (και ειδικά στις Δημοτικές κοινότητες) ήταν παραπάνω από 20, οπότε κι εκεί ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία!

Το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου τα αποτελέσματα για την κατανομή των εδρών

Σε ότι αφορά το θέμα της κατανομής των εδρών στον Δήμο της Καβάλας, (ανεπίσημα) φαίνεται ότι στην παράταξη του Θόδωρου Μουριάδη θα είναι 19 από την ΔΕ Καβάλας και 2 από τη ΔΕ Φιλίππων. Όλοι όμως περιμένουν την (επίσημη) ανακοίνωση του Πρωτοδικείου της Καβάλας η οποία αναμένεται το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου. Μετά από αυτή την ανακοίνωση αρχίζει να μετράει η περίοδος για την υποβολή ενστάσεων από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίες θα εξεταστούν από το Εκλογοδικείο και το κόστος της κάθε μιας κυμαίνεται από 2 έως 3 χιλιάδες ευρώ!