Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των ηρώων του Ελληνοϊταλικού Πολέμου συμμετείχε η Αγγελική Δεληκάρη

Το μήνυμα της βουλευτού Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία για τη θυσία των ηρώων του Ελληνοϊταλικού, αλλά και του Ελληνογερμανικού Πολέμου

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των ηρώων του Ελληνοϊταλικού Πολέμου συμμετείχε η βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Αγγελική Δεληκάρη το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου 2023.

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 η κ. Δεληκάρη παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στη μνήμη του Καβαλιώτη ήρωα Κρίτωνα Κονσουλίδη, υπολοχαγού του 90ου Συντάγματος Πεζικού, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στις 17 Ιανουαρίου 1941, ενώ μαχόταν κατά της 7ης Ιταλικής Μεραρχίας Πεζικού “Lupi di Toscana”. Η θυσία του Κρίτωνα Κονσουλίδη έχει μια ακόμη ιδιαίτερη παράμετρο, καθώς ήταν ο πρώτος Καβαλιώτης που εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Όταν κηρύχθηκε ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος προήχθη σε ανθυπολοχαγό -ενώ βρισκόταν στο 2ο έτος της φοίτησής του- ώστε να λάβει μέρος στις συγκρούσεις που μαίνονταν στα βουνά της Ηπείρου.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 η κ. Δεληκάρη βρέθηκε στη Χρυσούπολη, όπου παρακολούθησε τη δοξολογία και στη συνέχεια την παρέλαση που ακολούθησε και στην οποία συμμετείχαν μαθητές και πολιτιστικοί σύλλογοι, παρουσία του Δημάρχου Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, της Περιφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η μεγαλειώδης συμμετοχή του κόσμου που πλημμύρισε τους δρόμους της Χρυσούπολης, ο παλμός και η ζωντάνια της μαθητιώσας νεολαίας αποτελούν το καλύτερο δείγμα και ένα εμφατικό μήνυμα πως η θυσία των ηρώων του Ελληνοϊταλικού, αλλά και του Ελληνογερμανικού Πολέμου δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη παρουσία, αντάξια της σημασίας της ημέρας», αναφέρει η κ. Δεληκάρη στο μήνυμά της.