Αγγελική Δεληκάρη: Η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και η αγάπη για το ποίμνιο, οδήγησαν τόσο κόσμο να φωνάξουν «Άξιος» στη χειροτονία σας

Το μήνυμα της Βουλευτή ΝΔ Καβάλας προς τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Θεσπιών κ. Παύλο που πραγματοποιήθηκε Πέμπτη 9/11 στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών

Η Η ταπεινότητα, η αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο, στον πάσχοντα, στον αναξιοπαθούντα, η αγάπη για το ποίμνιο και η πίστη στο σχέδιο του Υψίστου, οδήγησαν τόσο κόσμο, που βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 9/1 στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών να φωνάξουν «Άξιος» στη διάρκεια της χειροτονίας του ως Επίσκοπο Θεσπιών τον π. Παύλο Κίτσο, αναφέρει στο μήνυμα της η Αγγελική Δεληκάρη.

Η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ αναφέρεται στη μακρά θυσιαστική διακονία και προσφορά του στην επαρχία του Νέστου και στην Μητρόπολη ΦΝΘ και δηλώνει τη σιγουριά της ότι θα φέρει σε πέρας το ευάρεστο την αποστολή του.

Το μήνυμα αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, Θεοφιλέστατε, παραβρέθηκα στην εις Επίσκοπο χειροτονία σας. Ο χειροτονητήριος λόγος σας περιείχε όλες αυτές τις αρετές που σας χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο και ως κληρικό, όπως σας γνωρίσαμε κατά τα έτη της μακράς θυσιαστικής διακονίας και προσφοράς σας στην επαρχία Νέστου και γενικά στη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Μια διαρκής υπόμνηση της ταπεινότητας, της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο, στον πάσχοντα, στον αναξιοπαθούντα, της αγάπης για το ποίμνιο, της πίστης στο σχέδιο του Υψίστου. Όλες αυτές οι αρετές οδήγησαν τόσους ανθρώπους στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, ώστε με μια φωνή να αναφωνήσουν «ΑΞΙΟΣ» κατά τη χειροτονία σας. Οι ευχές μου, όπως και όλων των συμπολιτών μας από τη γενέτειρά σας, ας σας συνοδεύουν στο ευθυνοφόρο έργο σας, το οποίο είμαι σίγουρη πως θα φέρετε εις πέρας ευάρεστο στον Θεό.

Άξιος»!